USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Луцькводоканал» «приписав» лучанину півтори тисячі боргу

23 Листопада 2015 19:00
Мешканець обласного центру «воює» з міськими комунальниками, бо ті після заміни лічильника на воду «приписали» йому 1 500 гривень боргу. Луцька міськрада «відшила» від справи руки, а КП «Луцькводоканал» втягнув споживача у судові тяганини.

У редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини звернувся містянин Олексій Гембік. Чоловік запевняє, що після купівлі квартири, яка була, з його слів, без комунальних боргів, справно сплачував рахунки.

«30.04.2013-го року я став власником квартири №14 у будинку №11 на вулиці Карпенка-Карого. Після укладення договору купівлі-продажу квартири усі платежі по квартирі я здійснював особисто. Відповідно до квитанції про оплату комунальних послуг від 15.05.2013-го року, де вказано ще прізвище попереднього власника квартири, ніяких боргів за будь-які комунальні послуги, в тому числі за водопостачання та водовідведення, не було.

Наступну оплату комунальних платежів я здійснював вже 06.06.2013 року, що підтверджується квитанцією №4 за травень 2013 року, яка також була ще видана на прізвище попереднього власника квартири, де в показниках за воду по лічильнику вказаний показник: 319.00, також ніяких боргів не було. Наступна проплата здійснена мною 20.06.2013 року, що підтверджується квитанцією №105 за травень 2013 року. В ній вже провели зміну даних власника особового рахунку. Щодо показників, то за воду вказано такі дані: 319.00 та подано до оплати 12 кубів води, жодних боргів не було. Отже, станом на травень місяць 2013 року, я не вважався у комунальників боржником», – пояснює ситуацію чоловік.

Він же додає, що проблеми розпочалися, коли він змінив лічильника на нового, мовляв, тоді йому «приписали» необґрунтований борг на понад тисячу гривень.

Аби отримати гроші зі споживача, КП «Луцькводоканал» звернувся в суд. Так, феміда 16-го березня 2015 року ухвалила видати судовий наказ, аби стягнути заборгованість з Гембіка Олексія Валентиновича.
Містянин обурився таким свавіллям й звернувся за підтримкою в Луцьку міську раду. Втім, ті й не бралися розбиратися, «відшили» лучанина у напрямку суду.

«Пропонуємо спірні питання щодо суми нарахувань за надані послуги з водопостачання вирішувати в судовому порядку», – сказала у своїй відповіді заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська
Зваживши на такий стан справ, Олексію Гембіку таки довелося втягнутися у судову тяганину, аби відстояти свої права. Так, чоловік звернувся у Луцький міськрайонний суд Волинської області про скасування судового наказу. Свої вимоги обґрунтовує тим, що не згідний з рішенням феміди про стягнення з нього боргу, оскільки вважає, що сума заборгованості надумана.

«КП «Луцькаводоканал» не надав доказів, які б підтверджували фактичне надання послуг з водопостачання та водовідведення на суму, яку вказують як борг за холодну воду.

Крім того, додані до заяви документи містять неправдиві та суперечливі дані щодо обсягів використання холодної води та відповідно, наведено суперечливі розрахунки вартості наданих послуг з водопостачання та водовідведення», – пояснює лучанин.
Аби свої слова підкріпити фактами, подає детальне роз’яснення, як йому приписали «випадковий» борг.

«У червні місяці 2013 року я встановив новий лічильник на воду, про що склали 21.06.2013 акт представники КП «Луцькводоканал», в якому зафіксовано, що прийнято в експлуатацію водолічильник з показником: 00300 метрів кубічних. Я надалі продовжував своєчасно сплачувати за послуги з водопостачання та водовідведення. Це підтверджують квитанції.

Враховуючи вище викладені обставини, не зрозуміло на підставі яких даних КП «Луцькводоканал» в даних показників лічильника за червень 2013-го року вказав початковий показник лічильника 642, кінцевий – 643, а за жовтень вже – 300, кінцевий 305 метрів кубічних.

Отже, вимоги стягнути з мене заборгованість в розмірі 1484, 35 гривні – безпідставні», – вважає Олексій Гембік.
З цією скаргою лучанин звернувся за апеляцією.

Так, аналізуючи матеріали справи, 21-го травня 2015 року Луцький міськрайонний суд Волинської області прийшов до висновку, що вимоги Олексія Гембіка потрібно задовольнити.
Втім, відступати комунальники не збираються й планують по-новому звертатися в суд, та, у випадку поразки, йти знову в апеляцію.

«Скасування наказу каже про те, що наші вимоги не можуть бути задоволенні в порядку наказного провадження без виклику сторін, бо потрібно розбиратися. Те, що йому приходять повідомлення про борг, – це не порушення норм законодавства.

Ми вже підготували і подали в суд звернення, аби відкрити позовне провадження. Якщо ж вони приймуть рішення не на нашу користь, то ми можемо скористатися апеляційним оскарженням. Якщо ж і він прийме рішення не на нашу користь, то тільки тоді можна вирішувати питання про списання заборгованості. Те, що собі лучанин видає бажане за дійсне, – це природнє бажання, але ми діємо в рамках законів», – прокоментувала ситуація для ІА Волинські Новини начальник юридичного відділу КП «Луцькводоканал» Ганна Мисюк.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА КЕРІВНИЦТВО «ЛУЦЬКВОДОКАНАЛУ» ЗАВЕЛИ СПРАВУ ЗА РОЗКРАДАННЯ 1,7 МІЛЬЙОНА

Так, попри рішення суду скасувати боргові стягнення за комунальні з Олексія Гембіка, чоловіку далі приходять рахунки.

З цього приводу у виконавчій службі Луцького міського управління юстиції радять звернутися до них.

«У такому випадку потрібно звернутися у Луцький міськрайонний суд Волинської області, взяти у них виконавчий лист та прийти до нас. Далі виконавець відкриває провадження й зобов’язує виконувати рішення феміди», – порекомендував заступник начальника Першого відділу державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції Оксана Смольська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
лучанин Показати IP 23 Листопада 2015 20:01
Молодець чоловік доводить свою правоту а водоканал це найбільші брехуни в місті
124 Показати IP 23 Листопада 2015 21:24
припишить туди і спецкомунтранс, який вимагає гроші за вивіз сміття (побутового, будівельного, великогабаритного, рідкого !!) з кожного мешканця не за 300 кг (НОРМА), а за 2400 кг, ТОБТО: у 8 (ВІСІМ) разів ПЕРЕВИЩЕННЯ !!
256 Показати IP 24 Листопада 2015 00:28
Норми на сміття вимірюються в кубічних метрах, а не кілограмах. Тариф затверджується також в грн/кубічний метр.
дідо Показати IP 24 Листопада 2015 00:34
чому новий лічильник має вже 300 кубів? щось лучанин недоговорює.
олег Показати IP 24 Листопада 2015 07:52
хай керівницьтво водоканалу поверне вкрадень гроші,тоді і людей до суду тягати нетреба буде усі борги покриються
свідомий Показати IP 24 Листопада 2015 08:27
У мене аналогічна проблема , виявляється , що Луцькводоканал з якогось чуда ,тобто без укладення договору - стоки гарячої води ,якщо без лічильника, плюсує у свої витрати.
ну до свідомий Показати IP 24 Листопада 2015 09:58
так стоки це і є водоканал. гаряча вода відповідно - луцьктепло
лучанка Показати IP 24 Листопада 2015 14:55
В розрахунку чітко видно,звідки взявся борг .Попередній показник 319,кінцевий 642.Хто має платити?
Лучанка Показати IP 24 Листопада 2015 14:57
2 роки і ні одного м3 не використано.Нехай Гембік не бреше.
до Гембіка Показати IP 25 Листопада 2015 14:27
думав, що лічильника поміняє і борг подінеться. Але не так сталось, як хотілось.
Ответ Всем на всё до до Гембіка Показати IP 29 Листопада 2015 21:12
правильно читайте статью и прилагаемые документы.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus