USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучанин проходитиме службу у ЖКП №2

27 Жовтня 2008 11:47
Через віросповідання 19-річний призовник проходитиме службу в луцькому ЖКП №2. Питання альтернативної військової служби 27 жовтня розглядала відповідна комісія Луцької міськради, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Заяву на проходження альтернативної військової служби подав лучанин Максим Мельничук 1989 року народження. Хоча військова комісія визнала призовника за станом здоров’я придатним до служби, на заваді її проходженню стало його віросповідання. За словами Максима Мельничука, він більш ніж два роки є прихожанином євангельської християнської бабтистської церкви «Фіміам», за канонами якої забороняється давати військову клятву.
Оскільки хлопець має середню спеціальну освіту слюсара-сантехніка, він виявив бажання пройти альтернативну військову службу на луцькому ЖКП №2 на посаді, що відповідає його спеціальності. Проте заступник міського голови Анатолій Пархом’юк наголосив, що варіант такого проходження служби не є лише звичайним ходінням на роботу. «Служба лишається службою», – зазначив голова комісії.
Також Анатолій Пархом’юк порадив призовнику переглянути закон України «Про альтернативну (невійськову) службу» для чіткого усвідомлення всіх її нюансів. «Треба вивчити ще й обов’язки, а то всі останнім часом знають лише свої права», – підсумував заступник міського голови.
Довідково:
Закон України про альтернативну (невійськову) службу:
Стаття 2.  Право  на  альтернативну  службу  мають  громадяни України,  якщо виконання військового  обов'язку  суперечить  їхнім переконанням і ці громадяни належать до діючих згідно з законодавством України релігійних організацій,  віровчення яких не допускає користування зброєю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus