USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучанина судитимуть за антиукраїнські заклики у соцмережах

27 Червня 2017 17:35
На лаві підсудних опинився 28-річний лучанин за те, що розповсюджував матеріали із систематичними закликами до насильницького захоплення державної влади в Україні (кримінальні правопорушення, передбачені ч.ч. 1,2 ст. 109 КК України).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Молодик, використовуючи комп’ютерне обладнання й засоби мобільного зв’язку, зареєстрував електронні сторінки під мережевими псевдонімами в соціальних мережах, в тому числі російського походження, та пропагував ідеї збройного усунення діючої влади і захоплення адміністративних будівель обласних та місцевих держустанов у різних містах України.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисника слідчі і оперативники спецслужби вилучили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої з доказами здійснення антиукраїнської діяльності.

Обвинувальний акт стосовно чоловіка, який щиро розкаявся у своїх діях, надіслано до суду для розгляду по суті.

До слова, лучанин, який воював на боці ДНР, отримав 12 років позбавлення волі.

Натомість 20-річного лучанина, якого судили за пости про «Русский мир», заклики до зміни меж території України та розпалювання національної ворожнечі, відпустили додому просто в залі суду, адже суд йому призначив покарання з іспитовим терміном.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
51 бригада Показати IP 27 Червня 2017 18:12
Судитимуть Василя Соломонюка - бійця володимирської 51 бригади, а пізніше територіального батальйону. Хлопець вирізняється ультраправими поглядами, був учасником майдану. Після війни не може змиритися з ситуацією, що склалася в країні. Кинув пару постів в вк, які вкрай не по душі теперішній владі, що прийшла в тому числі завдяки активній громадянській позиції йому і таких людей, як він. Гірко переживає те, що система танцює і і жирує на кістках українських патріотів. За те і поплатився. От вам і фантастика Оруела, і Сонце Нації в особі київського Ким Чен Ина. Дожилися. Будьте обережні і не переставати думати.. P.S. дивує, що цілком байдуже до цього акту владного терору, численним громадським активістам і спілкам воїнів АТО. Хоч що тут може дивувати - тут же не має відстоьогування за місце в поліції при переатестації або розподілу землі чи квартир, - для прикладу.
ще не зовсім свідоми Показати IP 27 Червня 2017 18:40
Дивно. Адміністративні будівлі, які існували в 2013-2014 роках, залишилися. І менталітет службовців, які там працювали та працюють зараз, залишився незмінним. Але чому штурмувати їх три роки назад, було геройством та патріотизмом, а зараз рахується виконанням замовлень російських спецслужб? Пост скриптум. А моя тьотя жиє в Занзібарі... А я живу у вільній Україні, живу, як раб. Чогось не доберу (витяг з пісні)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus