USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучанка Юлія Семич представила «Характер швидкості» в Галереї мистецтв

20 Червня 2018 19:00
19 червня в Нижній залі Галереї мистецтв відкрилася виставка молодої лучанки Юлії Семич «Характер швидкості». Це перша персональна виставка цьогорічної випускниці Луцького державного технічного університету, яка обрала собі спеціальність графічного дизайнера.

Авторка представила серію зображень автомобілів відомих брендів у жанрі фотореалізму. Фотореалізм (назву дав художник Луї Мейзель в 1968 році) – це напрямок у живопису, який виник в кінці 1960 – на початку 1970-х років в США, згодом поширився і на комп’ютерну графіку. Художник-фотореаліст в кінцевому результаті прагне до того, аби створене ним зображення не можна було відрізнити від фотографії.
Головною вимогою фотореалізму є те, аби зміни і рух були заморожені в часі і скрупульозно передані художником.

Для 21-річної художниці-початківця фотореалізм став цікавою вправою по напрацювання техніки живопису. Вона розповіла: «Вперше я побачила малюнок автомобіля, коли шукала визначення фотореалізму в інтернеті. Живопис американської художниці Келлі Шеріл був настільки реалістичний, що спочатку я відмовлялась вірити, що це не фотографія цифрової якості. Я була вражена, тому того ж дня купила полотно і вирішила повторити. Спробувала передати форму, характер, колір та бліки через свій малюнок. Перша картина була доволі вдалою. На моїй сторінці в Instagram вона зацікавила не лише моїх фоловерів, а й інших людей з України і з-за кордону. Після цього я продовжила малювати, і вийшла цілісна серія».
Художниця випробовувала різні матеріали і техніки: є кілька зображень олійними фарбами на полотні, а також яскраві рисунки на тонованому папері, виконані пастелями, олівцями і маркерами. Особливістю усіх її робіт є майстерна передача гладкої поверхні корпусу авто, його хромованих деталей з відблисками при певному освітленні. Юлію захоплюють такі завдання-виклики: у своїх попередніх роботах вона вправлялася у зображенні поверхні води.
Чому ж саме автомобілі? «Відповідь очевидна. Кожне авто розроблене певним дизайнером, має свою форму, стиль, колір, розмір, в нього вкладено душу і багато зусиль. Малювання автомобіля нагадує роботу над портретом своєю індивідуальністю. Моє завдання як митця – відтворити форму до найдрібніших деталей. Я отримую нереальне задоволення від передачі відблисків та рефлексів навколишнього середовища», – розповіла авторка виставки.

Картини виконані художницею статично, але за блискучою і гладкою поверхнею авто відчувається потужність тисяч кінських сил. Найбільше надихають молоду художницю футуристичні моделі відомих брендів, суперкари й раритетні авто. Під час роботи над картинами Юлія вивчила головні бренди сучасного автомобілебудування, а на жартівливе питання про майбутній вибір моделі власного реального автомобіля відповіла, що це буде чорний Мерседес.
Молода дівчина активно малює з 16-річного віку. Її роботами – а це портрети й пейзажі – жваво цікавляться замовники з України і з-за кордону. У творчому резюме Юлії – участь в численних аматорських і благодійних проектах. Вже на презентації художниця задумалася про наступний крок у своїх мистецьких пошуках. Тепер, з дипломом графічного дизайнера талановита мисткиня продумує свою найближчу перспективу –

а це буде праця, пошуки своїх тем і джерел натхнення. Побажаймо їй успіху! Переглянути картини модних автомобілів від Юлії Семич можна у Нижній залі Галереї мистецтв ВО НСХУ, що на вулиці Лесі Українки 24а. Виставка триватиме ще протягом 3 тижнів, а вхід до галереї завжди вільний.
Про подію – на сайті Галереї мистецтв.

Фото події – Віктора Чухрая

Маша Пилипчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
ГВП Показати IP 20 Червня 2018 23:15
Взагалі не розумію цінності цього проекту. Ага, з російськими номерами, дуже на часі )))
Лучанка Показати IP 21 Червня 2018 10:36
Згодна!!! Чому номерний знак - Московська область, наші малювати не вміє?
полішукам до Лучанка Показати IP 21 Червня 2018 12:33
Спеціалісти по євробляхах, ще б вам трохи інтелекту по євромистецтво
Українка до Лучанка Показати IP 21 Червня 2018 13:20
І так, цінність в першу чергу для художника якій вчиться законам композиції, кольору, перспективи. Цей проект не є кінцевий проект розвитку, а лише сходинка у творчості. Вам може подобатись або не подобатись, головне що це не залишило вас байдужими ;) на рахунок номерних знаків: у мистецтва інша політика, замовити таку картинки можуть не тільки українці але й люди з Росії та усього світу. Для людини, чия ціль вийти на світовий ринок не має обмежень в плані замовлень для конкретних національностей.
лучанка Показати IP 21 Червня 2018 12:52
Молодець, Юлія! Дуже ретельна робота! Всього найкращого тобі у майбутньому - гарних людей і натхнення на нові роботи!
надія Показати IP 21 Червня 2018 19:14
скільки негативу в коментарях!!! дівчині всього навсього 21!!! нехай вчиться і розвивається!!! молодець!
+ Показати IP 21 Червня 2018 19:31
А мне нравится. Никогда такого не видел. Где можно купить одну из картин?
Yanna Показати IP 21 Червня 2018 19:52
Дуже талановита дівчина!!! Витончена робота та клопітка праця. Ті люди які слідкують за політичним життям та проводять кругом паралелі, мабуть зовсім нічого не розуміють в мистецтві. Тут не було поставленого завдання малювати російські номера, чи українськи, чи будь-які інші, а дівчина хоче донести до вас всю суть форми та поверхні, передати фотореалістичність.
Аслан Показати IP 21 Червня 2018 20:02
Особисто я був на виставці, і мені дуже сподобалось, не розумію вашої критики, особливо якщо вона стосується лише номерних знаків
Аслан Показати IP 21 Червня 2018 20:06
Лично я был был на выставке, мне очень понравилось, не понимаю вашей критики, особенно если она обоснована за счёт номеров российской регистрации

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus