USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лукашенко хоче заборонити обиратися в президенти тим, хто «пороху не нюхав»

17 Липня 2020 12:41
Президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував закріпити в Конституції країни право обиратися президентом тільки для тих, хто відслужив в армії.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на видання TUT.BY.

«Ті, хто просяться у владу, виявляється, пороху не нюхали», - сказав Лукашенко під час відвідування одного з підрозділів Сил спецоперацій Білорусі.

Президент вважає, що людина, яка не знає, що таке армія, не може бути головнокомандувачем, і це загрожує тим, що їй можуть «локшини на вуха навішати».

Читати ще: Лукашенко вказав у декларації, що він – безхатько

Тому Лукашенко вважає, що варто закріпити таку вимогу до кандидатів у президенти в Конституції. Також він запропонував жінкам, які хочуть стати президентами, вирушити у Вітебську бригаду, щоб вони «були підготовленими і могли відрізнити БТР від танка».

Варто відзначити, що на виборах, які відбудуться 9 серпня, серед зареєстрованих кандидатів у Лукашенка відразу дві суперниці - ексдепутат Ганна Канопацька і Світлана Тіхановська, дружина опозиційного блогера Сергія Тіхановського, якого заарештували, коли він заявив про бажання балотуватися.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія Білорусі відмовила головному супернику чинного глави держави Віктору Бабарико в реєстрації кандидатом у президенти. Раніше політика затримали і звинуватили за трьома статтями.

14 липня у багатьох містах Білорусі люди вийшли на акції протесту проти відмови ЦВК реєструвати незалежних кандидатів на президентських виборах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ахаха Показати IP 17 Липня 2020 12:54
О зараз попруть з Білорусі черги людей щоб понюхати нашого Пороха.
Богдан Сташинський Показати IP 17 Липня 2020 13:17
Cупер батька !!! У війську не служив - в органах державної влади та в силових структурах нема чого робити !!! Треба негайно прийняти закон в Україні ...
скептик Показати IP 17 Липня 2020 13:52
в нас була інакша муля: хто не був в мєнтах - не може бути головою держадміністрації
Народна прокуратура Показати IP 17 Липня 2020 15:09
Скепсис даремний. В Ізраїлі всі очільники держави - колишні військові чи спецслужбісти. Здається мені, євреї недаремно так зробили. Чи краще, коли патріотизму учать ті, хто палець об палець не вдарив для захисту своєї країни, ухиляючись від служби в нічних клубах чи на заробітках?
ан Показати IP 18 Липня 2020 11:01
в Ізраїлі служать і дівчата і хлопці це обовязок усіх по закону .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus