USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лукашенко збільшує собі президентський термін

29 Листопада 2016 09:32
Референдум про збільшення термінів повноважень законодавців і президента Білорусі відбудеться з волі самого Олександра Лукашенка.

Як повідомляє білоруське видання «Хартыя` 97 », про це заявила глава Центральної виборчої комісії Білорусі Лідія Єрмошина(на фото), коментуючи пропозицію Ліберально-демократичної партії (ЛДП) організувати референдум одночасно з виборами до місцевих рад 2018 року.

З її слів, такий референдум і перехід на пропорційно-мажоритарну виборчу систему може відбутися, «якщо на те буде воля глави держави».

«У мене немає тут і не може бути думки з огляду на те, що я не беру участі в прийнятті політичних рішень. Сама пропозиція ні в чому не суперечить міжнародній практиці. І його реалізація в певному плані могла б сприяти стабільності суспільства і певної економії витрат на вибори », - сказала Єрмошина.

ЛДП своє ініціативу запропонувала минулого тижня. Збільшення терміну повноважень членів Ради республіки, депутатів Палати представників і депутатів місцевих рад планується збільшити з чотирьох до п'яти років, а Лукашенко - з п'яти до семи років.

Попередній референдум, який міняв Конституцію, за ініціативою лідера Білорусі відбувся 17 жовтня 2004 року. Тоді Лукашенко домігся скасування обмеження кількості президентських термінів для однієї людини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus