USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Лукашенко наказав укріпити білоруський кордон

4 Лютого 2019 20:17
Президент Білорусі Олександр Лукашенко вирішив збільшити штатну чисельність прикордонників у країні заради забезпечення нацбезпеки.

Про повідомляє БЕЛТА.

За словами Лукашенка, в Білорусі зростають негативні фактори, пов'язані з незаконною міграцією, наркотрафіком, контрабандою – особливо зброї.

"Безпрецедентний крок, але національна безпека - найважливіший фактор", - підкреслив білоруський лідер.

Лукашенко також хоче збільшити та створити нові підрозділи кордону. "Особливо про що ми з вами домовлялися – відродження або посилення маневрених груп".

Він зазначив, що це ті групи, які перебувають у резерві керівників прикордонних загонів і в лічені хвилини висуваються на напрямки ймовірного руху противника, якщо там загострення ситуації.

Тим часом Білоруський президент все частіше говорить про загрозу суверенітету його країни. Росія активізувала свою діяльність на договорі про утворення Союзної держави від 1999 року, за яким РФ та Білорусь повинні створити конфедерацію з єдиними політичною, економічною, військовою, митною, валютною, судовою, культурною та іншими системами. Фактично це означає злиття обох країн в одну державу. І для величезної за територією Росії це має вигляд зовсім не як об’єднання, а скоріше як приєднання. Майже всі білоруські та російські політичні експерти впевнені – у Кремлі розпочали активну роботу для підготовки захоплення Білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus