USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луценко визнав, що посол США не давала йому «список недоторканних»

18 Квітня 2019 08:14
Генеральний прокурор Юрій Луценко визнав, що посол США Марі Йованович не передавала йому «список недоторканих» осіб, про що він заявляв раніше.

Про це генпрокурор розповів в інтерв’ю виданню «Бабель», передає УНІАН.

«Зустріч (з послом, – ред.) була в ГПУ, за цим столом у січні 2017 року. Вона проходила не один на один. Вона була не одна, і я був не один. Пані Йованович цікавила справа Віталія Касько. Справа в тому, що пан Касько прописав у службовій квартирі маму, яка ніколи не виїжджала зі Львова, – це були ознаки зловживання», – згадав Луценко.

Тоді, за його словами, Йованович заявила, що Касько був видатним антикорупційним діячем, а «кримінальна справа дискредитувала антикорупціонерів».

«Я виклав деталі і пояснив, що не можу відкривати і закривати справи за своїм бажанням. Назвав ще низку так званих антикорупціонерів, що проходять по справах. Вона сказала, що це неприпустимо, мовляв, підірве довіру до антикорупційних активістів. Я узяв листочок, записав озвучені прізвища і кажу: «Диктуйте список недоторканних персон». Вона каже: «Ні, ви мене неправильно зрозуміли». Я кажу: «Ні, я вас правильно зрозумів; раніше такі списки писали на Банковій, а ви пропонуєте нові списки від Танкової» (колишня назва вулиці Сікорського, де знаходиться посольство США). Зустріч закінчилася. Боюся, емоції були не дуже хороші», – сказав він.

На початку березня генпрокурор Луценко в інтерв’ю Hill.TV заявив, що під час першої після призначення на посаду зустрічі з послом США Марі Йованович, вона нібито передала йому список осіб, проти яких не можна проводити розслідування. Крім цього, Луценко поскаржився, що його відомство не отримало 4 мільйони доларів, які США повинні були виділити в якості підтримки. У посольстві США, своєю чергою, повідомили, що заяви Луценка не відповідають дійсності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанин Показати IP 18 Квітня 2019 08:27
Пустобрех
sv Показати IP 18 Квітня 2019 08:38
Є дуже влучне російське слово для визначення психічного стану цієї особи - "невменяемый". Цікаво, на що він розраховував, коли видавав свій "пук"? Показати свою значимість? Тоді це дійсно - до психіатрів!
Анонім Показати IP 18 Квітня 2019 08:39
Клоунада...
777 Показати IP 18 Квітня 2019 08:45
быстро сдулся югик....а мужиком никогда и не был,так шавка.
лучанин Показати IP 18 Квітня 2019 10:25
В Європейській країні за таке відразу відставка, а в нас йому все сходить з рук
Білочка Показати IP 18 Квітня 2019 10:51
Я йому список диктувала!
Навуходоносор Показати IP 18 Квітня 2019 18:36
Юра в политическом кукольном театре "шоколадного" "Карабаса Барабаса" наемный и беспринципный "Буратино". Он ежедневно рассказывает людям об обнаруженных деньгах на "Поле чудес", уворованных олигархами, которые, якобы его ведомство возвратило миллиардами государству. Но сам то он и Лиса Алиса и Кот Базилио в одном лице, те по сюжету сказки уверяли, что деньги надо сначала закопать и они вырастут во множестве на дереве. Если Генеральный прокурор напоминает шута - это для страны катастрофа.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus