USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Посол США закликала звільнити Холодницького

5 Березня 2019 23:36
Посол США в Україні Марі Йованович заявила, що необхідно замінити керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Про це посол зазначила у своєму виступі, повідомляється на сайті посольства Сполучених Штатів, передає Українська правда.

«Задля цілісності антикорупційних інституцій має бути замінений Спеціальний антикорупційний прокурор. Тому, хто був спійманий за наданням консультацій підозрюваним, як уникнути відповідальності по обвинуваченням у корупції, не можна довірити вести ці самі справи», – наголосила вона.

Посол додала, що щодо винних у корупції повинне проводитися розслідування, суд, і якщо провина доведена, вони мають потрапити за ґрати.

«Щоб так було, всі елементи антикорупційної архітектури мають бути присутні і працювати ефективно», – підсумувала Йованович.

Нагадаємо:

Навесні 2018 року стало відомо, що в кабінеті глави САП Холодницького була встановлена ​​«прослушка». «Жучки» нібито були прикріплені до стінки акваріума. З’ясувалося, що справу стосовно Холодницького веде ГПУ із застосуванням обладнання НАБУ.

Згодом НАБУ опублікувало фрагменти записаних розмов керівника САП Холодницького.

Загалом ішлося про п’ять епізодів: справа щодо пропонування хабарав.о. міністра охорони здоров’я Уляні Супрун, дві справи, де може фігурувати депутат з «Народного фронту» Георгій Логвінський, так звана справа Бахматюка, справа про машину колишньої глави НАЗК Наталії Корчак та гучна справа мера Одеси Геннадія Труханова.

30 березня 2018 року генпрокурор Юрій Луценко попросив Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути зняттяз посади керівника САП Холодницького.

26 липня 2018 року комісія вирішила оголосити Холодницькому догану.

У діях очільника САП встановили «не забезпечення дотримання вимог до професійної етики та поведінки прокурора» та «склад дисциплінарного проступку».

29 січня 2019 року Головне слідче управління СБУ закрило кримінальне провадження проти керівника САП Назара Холодницького за підозрою в розголошенні відомостей досудового розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Я Показати IP 6 Березня 2019 06:17
а той хто на корупції і побрехеньках горить кожен місяць кілька років - п.резидентом може бути...
Василь Михайлович Показати IP 6 Березня 2019 08:04
«Задля цілісності антикорупційних інституцій має бути замінений Спеціальний антикорупційний прокурор. Тому, хто був спійманий за наданням консультацій підозрюваним, як уникнути відповідальності по обвинуваченням у корупції, не можна довірити вести ці самі справи», – наголосила посол США в Україні Марі Йованович !!! Американці радять - радять , а наш народнообраний все розповідає про "досягнення " і проведені "реформи" . Корупція Україну , як іржа залізо - доїдає ...!!!!!!!!!!!!!! SOS - SOS - SOS ....
Навуходоносор Показати IP 6 Березня 2019 10:17
Кто-нибудь может представить себе ситуацию, при которой посол Украины в США Чалый заявляет о том, что Генерального прокурора США или другое высокое должностное лицо надо снять с должности? Тут же Чалого вышвырнули бы из кресла посла! За вмешательство во внутренние дела страны! И правильно бы сделали! А у нас янки ведут себя как в каком-нибудь Бандустане... И виновата в этом наша власть, продажная, насквозь коррумпированная, дилетантская, с такой властью не считается никто в мире.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus