USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцьк може долучитися до побудови каналізації у Прилуцькому

18 Жовтня 2016 14:08
Можливий ремонт каналізаційної мережі на території Прилуцької сільради передбачений у договорі про співробітництво з Луцькою міською радою.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 18 жовтня.

Член комісії Григорій Пустовіт у рамках обговорення проекту рішення про затвердження проектів договорів про співробітництво між Луцькою міською радою та Прилуцькою сільською радою Ківерцівського району запитав, чи визначені приблизні цифри, у скільки обійдеться Луцьку розбудова централізованої каналізаційної мережі у Прилуцькому і чи не виникне ситуація, коли місто внесе свої 50% співфінансування, а сільрада не зможе профінансувати роботи.


Заступник міського голови Сергій Григоренко відповів, що за радянських часів збудували каналізаційну мережу від Ківерців до Луцька і тоді планували, що стічні води надходитимуть на луцьку станцію та на Вишків. Ця каналізація ніколи не використовувалася і її протяжність у межах Прилуцького становить 5 кілометрів.

У договорі наразі йдеться про обстеження КП «Луцькводоканал» стану існуючої каналізаційної мережі, яка проходить територією Прилуцької сільської ради, на предмет її придатності до використання, надання необхідних висновків і попередніх розрахунків (до 31 грудня). Передбачене також виготовлення проектної документації для проведення ремонтних робіт каналізаційної мережі, у разі необхідності проведення ремонту (до 30 листопада 2017року). Посадовець зауважив, що за кошти міського бюджету профінансують 50% проектно-кошторисної документації. Ремонт цієї системи централізованої каналізаційної мережі (у разі необхідності) планують виконати до 1 листопада 2019 року і відсотки його фінансування поки не визначені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
читач Показати IP 18 Жовтня 2016 14:31
О, як класно!! Попали в рабство до м. Луцька, платіть по Взрослому!!!!!!!!!!!!
Анонім Показати IP 18 Жовтня 2016 15:03
Живуть в паралельній реальності від громади Луцька. В місті хронічне недофінансування критичних питань і одне з найактуальніших - каналізація( постійні затоплення, неприємні запахи, застарілі очисні,... ) . Але ж ні!Хтось вперто хоче робити каналізацію в Прилуцькому, навіть не знаючи технічної та економічної сторони питання.Навіть незважаючи на небажання співпраці зі сторони жителів Прилуцького
Прилуцьк Показати IP 18 Жовтня 2016 15:18
Луцьк вже вирішив всі проблеми з освітленням,вулицями,каналізацією на Вишкові,Вересневому ще тільки залишилось Прилуцьке.Оце так прилуцька земелька притягує Григоренків-Бендерів.А ще ж наобіцяли вулиці асфальтувати,содочок збудувати.Цікаво,на скільки років розрахована ця програма?Невже вони думають,що люди так довго будуть їх так дорвго терпіти і тримати.
Знаю. Показати IP 18 Жовтня 2016 19:52
План такий . 1.Прокладуть до майбутнього садочка дорогу .2 збодують садочок. 3 перекопають асфальт щоб прокласти каналізацію.
ДАЛЕКОГЛЯДНІ Показати IP 19 Жовтня 2016 12:38
ЗЕМЛЮ "ВИДУРЯТЬ" з прилуцька по державній ціні , а продадуть також по "держаній "а різницю ( комерційну ціну") в готівці, в карман ГРИГОРЕНКАМ І РОМАНЮКАМ. А голові сільради кусок "обрізної кістки". Видурення землі а не "добробуд" селдянам пропонують. А очисні в Липлянах а не на Вишкові також мають здатність зношуватись,а люди ,які навколо проживать, терпеливісті закінчуватись...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus