USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Назвали, з якими селами Луцьк може співпрацювати у 2017 році

13 Грудня 2016 12:03
Окрім Підгайців, діалог про співпрацю триває з Гіркополонківською та Піддубцівською сільськими радами. Формалізувати відносини можуть на початку наступного року.

Про це йшлося під час оперативної наради у Луцького міського голови 13 грудня.

Заступник міського голови Сергій Григоренко повідомив, що минулого тижня Підгайцівська сільська рада виявила бажання співпрацювати з Луцьком. З його слів, незважаючи, на «дрібні інтриги окремих чиновників районного рівня» триває нормальний діалог Луцька та навколишніх сільських рад. Посадовець нагадав, що місто має 10 сусідів – 8 сільрад Луцького району та дві – Ківерцівського. Вже уклали договір про співпрацю з Прилуцьким, у січні чи лютому на розгляд під час сесії виноситимуть подібний договір щодо співпраці з Підгайцівською сільрадою (села Струмівка, Підгайці та Крупа).

Так, місто у співпраці з сільрадами цікавить будівництво мікрорайонів, промислових об’єктів, об’їзної автодороги (адже наразі є лише чверть кільця – від Рівненської траси до Ковельської, а декілька років тому розробили проект, що передбачає замкнене кільце навколо Луцька).

Наразі роздумують щодо співпраці з Луцьком у селах Боратин, Баїв, Забороль, Княгининок та Жидичин. Їх закликають формалізувати відносини з Луцьком. Оскільки місто не зможе об’єднатися з усіма селами, з кимось співпраця завершиться об’єднанням громад, а з кимось – договором про співпрацю.

Зі слів заступника міського голови, якщо програє Луцьк, програє вся область під час можливого третього етапу адмінреформи, що передбачає укрупнення областей. Якщо через співпрацю чи об’єднання не отримають перспективу розвитку, а місто матиме населення у 250 тисяч і не матиме перспектив для розширення, вся область виглядатиме неконкурентною.

Окрім Підгайців, діалог триває з Гіркополонківською сільрадою (Оздів, Полонка та Гірка Полонка), тож на початку наступного року планують формалізувати відносини. Також спільну мову шукають з Піддубцівською сільрадою, якій також підпорядковується село Гаразджа, де розташований міський цвинтар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тарас Показати IP 13 Грудня 2016 15:52
Через таке "розширення", конкретны чиновники покладуть до киені конкретны гроші. Ви хочете жити в "розширеному" Києві? напевно- не зовсім. Медицина в нас на низькому рівні, інші галузі, але де ж депутатів цікавить земля......хватить ще вам землі.
Саша Показати IP 16 Грудня 2016 18:25
Боратин каже -так!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus