USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьк найефективніше в Україні реалізує проект «Відкрите місто»

26 Червня 2015 11:44
Серед близько 20 міст України, де працює проект «Відкрите місто», Луцьк, зі слів експертів з фонду «Східна Європа», працює найефективніше та демонструє найкращі показники.

Як розповів заступник міського голови Тарас Яковлев, у Луцьку проект «Відкрите місто», створений за ініціативи фонду «Східна Європа», працює з жовтня 2014 року. Він дає можливість за допомогою веб-сайту звернутись до міської ради з тою чи іншою скаргою на роботу комунальних підприємств, установ, чи вказавши на якийсь недолік. Її безумовною перевагою є те, що для повідомлення компетентних органів про комунальну проблему достатньо скористатись веб-ресурсом. До текстового опису проблеми можна додати фото чи відео, яке наочно демонструватиме її:

«Таким чином можна показати, що в дворі не вивозять сміття. Чи, можливо, є дорога, яку потрібно відремонтувати. Після чого працівники структурних підрозділів міської ради отримують цю інформацію, опрацьовують її та оперативно намагаються надати відповідь на звернення».

Яковлев зауважує, що за період роботи системи «Відкрите місто» на сайті проекту лучани залишили близько 500 скарг, що посадовець вважає хорошим показником. Попри це, на початку її роботи лучани не так активно користувались нею, як роблять це зараз. Можливість реєструвати проблеми міста в режимі онлайн дозволяє зменшити навантаження на працівників, які отримують письмові звернення, а також вирішувати проблеми більш оперативно. Окрім того, наочно можна спостерігати за тим, наскільки якісно працюють комунальні служби.

Зі слів експертів з фонду «Східна Європа», Луцьк, серед приблизно 20 міст України, де також реалізована програма, працює найефективніше та демонструє найкращі показники. Попри це, проект все ще розвивається та потребує вдосконалення. Зі слів Тараса Яковлева, головною проблемою є адаптація структурних працівників до спільної роботи з проектом:

«Дуже багато років вони працювали трішки по-іншому. Але ми з цією проблемою поступово справляємся і маємо результат. Разом з тим, системою «Відкрите місто» можуть користуватись далеко не всі. Наприклад, люди які не мають доступу до інтернету, або не вміють ним користуватись».
Секретар Кузнецовської міської ради Ігор Куц погоджується з думкою про те, що система «Відкрите місто» - це доволі прогресивний ресурс, що дає можливість людям донести до міської влади інформацію про проблеми, які існують в місті без паперової тяганини. В місті-партнері Луцька система працює рік, проте перед його запуском в окремих місцевих владців були перестороги щодо ефективності її роботи:

«Безумовно, коли ми підключали «Відкрите місто», багато наших служб стверджували, що ми будемо «завалені» зверненнями, часто необґрунтованими, через що не зможемо ефективно вирішувати той обсяг робіт. Проте, як показала практика, люди в нас досить досвідчені і чудово розуміють, що можна вирішити оперативно, а що потребує часу».

Для того, аби надалі розвивати роботу системи в Кузнецовську, там регулярно організовують робочі наради та співпрацюють з її розробниками. Для прикладу, в системі кожній проблемі можна було надати лише два статуси: «виконана» та «не виконана» без так званого «проміжного» етапу. Таким чином, користувачам не можна було повідомити про те, що проблема вже вирішується і на її реалізацію потрібен визначений період часу.

Є і спільні з Луцьком проблеми. Зокрема, і в Кузнецовську є кагорта населення, яка не вміє користуватись інтернетом, проте могла би бути дуже корисною для «Відкритого міста»:

«Більшість користувачів – це молоді люди. Безумовно, хотілось би залучити наших стареньких, які сидять біля під’їздів. Бо вони знають про всі проблеми, які є в місті».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus