USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відремонтують двори, у яких стан найгірший

3 Січня 2018 20:30
У Луцьку обстежили двори, які десятками років ніхто не ремонтував. Нині їх хочуть включити у перелік об’єктів для капремонту на наступні два роки.

Інспектували стан дворів в обласному центрі перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук і директор департаменту ЖКГ Юрій Крась.

Одним із перших об’єктів, які оглянули – прибудинкова територія на вулиці Декабристів, 31. Її мають намір подати у перелік ремонту об’єктів.

Місцевий мешканець Анатолій Михайлович каже, що їхній двір настільки жахливий, що сюди навіть не хочуть їхати таксисти.

«Я тут проживаю з 1997 року й у нас жодного разу не було ремонту. Ми вже робили десятки звернень, в міській раді обходили всі кабінети й раніше на нас навіть дивитися не хотіли. У дворі як поставлять дві машини, то і швидка допомога не проїде, машини на бордюри ставлять. Тут і зимою не пройти, у дощ води по коліна, а коли викликаєш таксі, називаєш адресу, то відмовляються їхати», - розповідає чоловік.
Зі слів директора ЖКГ Луцької міськради Юрія Крася, відремонтувати мають намір 50 прибудинкових територій.

«Ми відвідуємо двори, враховуючи скарги людей та наш попередній аналіз. Багато з них у вкрай жахливому стані, адже вони не те що непроїзні, а навіть непрохідні. На чергову сесію ми маємо намір виносити 40 нових об’єктів і 11 з минулого року, які мали відремонтувати, але не вистачило фінансування. Перелік затверджуватимемо на 2 роки», - розповів посадовець.
Мешканка будинку на Відродження, 9 пані Розалія бідкається, що їхній двір взагалі непридатний для життя.

«Ми тут проживаємо 5 років і приємно, що нарешті звернули увагу на нашу прибудинкову територію, яка вже давно стала непридатною для життя. Тут для дітей немає жодних умов для дозвілля, з парковкою проблеми й довкола болото та калюжі», - каже жінка.
Оглядаючи двори, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук зауважив, що багато з об’єктів будуть включені в перелік з тих округів, які не мають обраного депутата до міської ради.

«На наступній сесії ми будемо затверджувати перелік дворів та доріг, які капітально ремонтуватимемо. Вибираємо ті, які у найгіршому стані, хочемо, щоб це не стосувалося політики, тому перелік дворів для ремонту буде за необхідністю. Також велику увагу ми приділимо дворам, які не мають свого обраного депутата в міській раді. Цього разу таких об’єктів буде третина у переліку, адже більшість із них у критичному стані. Сьогодні ми обстежили близько 15 дворів, оглядатимемо й інші, а далі будемо радитися з депутатами та виносити готовий проект на затвердження», - розповів Ігор Поліщук.

Під час інспекції відвідали двори на вулиці Архітектора Метельницького, 4, 6, Захарова, 7, 9а, Щусєва, 18, Шептицького, 30, 32, вулиці Декабристів, 31, проспект Відродження, 5, 9, 11, 26, 26а, 26б, 28, 28а, 30, вулиці Писаревського, 4, проспекті Молоді, 17а, 17б.
Також відремонтувати хочуть й дорогу на вулиці Гущанська.

Голова «Вуличного комітету «Гущанський» Володимир Маць каже, що ще ніколи на цю вулиці не приїжджали посадовці.

«На цій вулиці я проживаю 62 роки. Вона має два рекорди – найбільша в Луцьку, завдовжки 3 кілометри, й найгірша. Тут немає ні каналізації, ні вуличного освітлення, ні дитячих майданчиків, ні дороги, ні громадського транспорту, нічого немає. Наші люди ходять по 2,5 кілометра цією розбитою дорогою, аби дійти до зупинки громадського транспорту. Зимою снігу намітає по коліна, ніхто тут не розчищає його – просто жах. Вже роками добиваємося в різних представників влади того, щоб на нас звернули увагу. І за 62 роки я вперше бачу на цій занедбаній вулиці представників влади. Вони по цьому болоту ходять, дивляться, тому маємо надію, що дійсно тут наведуть порядок. Адже так, як вони минулого року взялися за ремонти у місті, то є надія», - вважає пан Володимир.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Тарас Показати IP 3 Січня 2018 20:49
Відремонтуйте вулицю Тарасова, провалюються люки, яма на ямі.
Андрій Показати IP 3 Січня 2018 20:50
Це смішно, деякі вулиці що показані на фото навіть близько не були з Островського біля ЖКП №6 м Луцьк
Anonymous Показати IP 3 Січня 2018 20:52
Перемоги, 21, завітайте до нас нарешті - ремонту не робили з часів СРСР, самі комунальники при в'їзді в двір знищили років 12-15 тому асфальт, і так і є грунтовка, яка подекуди жильцями 3-х засипається будівельним сміттям, щоб по тій Маріанській впадині заїхати. А керівництво ЖЕК № 8 морозиться і морозиться.... Як і дах, який протікає і ремонт людям пошкоджує...
Я до Anonymous Показати IP 3 Січня 2018 22:36
Так, там справді жахливо. Пройти та проїхати неможливо. Але якщо я не помиляюсь, вони вже там ходили, коли інспектували двори Привокзальної.
Йопрст Показати IP 3 Січня 2018 21:05
Крась -зайди вглуб на пр.Молоді біля художньої школи ,поплаваєш,приньмиш грязьову ванну,о тут треба показувати
Ірина Показати IP 3 Січня 2018 21:45
Вулиця Левітана, неможливо дитину в садок довести...яма на ямі....
житель Показати IP 3 Січня 2018 21:45
а грушевського 10,12 виїзд на шухевича 3, біля колишнього тенісного корту? колись буде робитись? А то шухевича 6 та грушевського 14 зробили а цю сторону оминули......
Шопена Показати IP 3 Січня 2018 22:26
Якщо хтось не бував у Венеції, завітайте після дощу у двір по вулиці Шопена 15. Якраз навпроти Волинського краєзнавчого музею, туристи будуть вражені:)
ай-яй Показати IP 3 Січня 2018 22:31
Рівненська 3 та 5 - морок. комунальні служби добили й без того ніколи не знавший ремонтних робіт двір. асфальт зірвали, вирили якісь панелі і покинули. прибудинкова територія - суцільна баюра і місиво. в дворі чаїться невідома будівля, ставша прихистком для пияків і їх же вбиральнею. за темна моторошно минати. сміттєзвалище просто на в'їзді. т.я. площадку не облаштовано, баки можуть мігрувати в радіусі кількох метрів. до них не підступитись через груди виволоченого місцевою "елітою" (без долі сарказму) і їх псами хламу. варіантів потрапити додому два: 1. спуститись з Рівненської неосвітленими сходами. а нині темніє рано. благо місяць не сніжний, інакше маємо 15-метрову гірку. повірте, дуже моторошно ступати в нікуди! 2. зробити гак, зайти з Задворецької. ні, запливти! а потім слалом через сміття і в брід трясовиною.
Луцьк Показати IP 3 Січня 2018 23:00
А скільки взагалі в Луцьку на сьогоднішній день дворів потребують ТЕРМІНОВОГО ремонту ?
Лучанка Показати IP 3 Січня 2018 23:21
Кравчука 24 Завітайте! Ще краще заїдьте на авто
Вадим Показати IP 4 Січня 2018 05:31
Я проживаю ковельська 62 так тут взагалі жах ,як дощ пройде то венеція справжня ,ями як на полігоні
я Показати IP 4 Січня 2018 08:12
вьезд с пр Перемоги к школе иноземних мов -оставили маленький кусок-такие ямищи!!!! как можно было не доделать?
Тетяна Показати IP 4 Січня 2018 08:33
Привокзальна 1 та 3 - коли йдуть дощі неможливо вийти з двору - поки вийдеш до зупинки, то по коліна в грязюці і з мокрими ногами!!!!
Лучанин Показати IP 4 Січня 2018 08:43
Навіщо далеко йти? Ви зайдіть в двори будинків по проспекті Волі, особливо на ділянці Вавілова - 1 лікарня. Там зробили декілька дворів, а решта? Гляньте Волі, 33, 35, 36 - 5 хвилин проливного дощу і перетворюється на океан, вся вода з Коперника іде в двір і під будинки. Ремонту не було з 70-х. Натомість, в дворі є дільничний пункт поліції - осередок нероб, які навіть ґанок біля себе зробити не можуть
Ольга Показати IP 4 Січня 2018 09:34
Шановні можновладці, зверніть свою увагу ще й на двір та дорогу по пр. Соборності 19
Олена Показати IP 4 Січня 2018 10:39
Мамсурова, 6 . Писали про руйнування заїзду в двір на портал "відкрите місто" - там роблять вигляд, що не розуміють, про що йдеться мова. Звертались також на гарячу лінію міського голови про ремонт заїзду, до депутата місцевого - результату немає.
Федорова Показати IP 4 Січня 2018 12:11
Федорова :(
Ківерцівська Показати IP 4 Січня 2018 12:46
На Ківерцівську давно заглядували?
Уласа Самчука Показати IP 4 Січня 2018 14:17
І на Уласа Самчука зайдіть, тільки заброди не забудьте вдягнути, бо звичайних чобіт буде мало...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus