USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк неєвропейський: чи є комусь діло до непривабливої архітектури

12 Липня 2014 15:47
Древній Лучеськ – місто, що поєднує в собі і минуле, і сучасність. Симбіоз старого і нового особливо помітний на межі історичної частини міста та сучасної забудови. Луцьк – місто, яке поєднує, здавалось би, непоєднувані речі. Це помічають і гості міста, коли кажуть про те, як, наприклад, облаштований меморіал «Вічна слава», або пам’ятка радянської архітектури – РАЦС.

Та коли поставлені поруч пам’ятник безіменному солдату і майбутній пам’ятник Героям Майдану формують толерантний образ міста, то про чимало споруд в місті цього не скажеш. У той час, коли забудовники воюють з лучанами чи не за кожен вільний клаптик землі, на вулицях міста є чимало малопривабливих місць, з якими впоратися, з невідомих причин, не можуть.

Для того, аби відшукати ці місця не треба далеко ходити і влаштовувати квести малознайомими вуличками і провулками. Місця, які не додають Луцьку мальовничості – в усіх на виду.

Приміром, до редакції Інформаційного агентства Волинські Новини звернувся читач, скориставшись послугою «Повідом новину». Читач розповідає, що вже більше року на проспекті Грушевського стоїть недогорілий дерев’яний кіоск, який замаскували зеленим тентом. Прибирати його ніхто не збирається, однак, його приховали наметом, де місцеві, цитуємо: «п'ють якусь барматуху».


За роз’ясненням з приводу цієї малопривабливої архітектурної форми кореспондент ІА Волинські Новини звернувся до начальника управління розвитку підприємництва та реклами Олександра Козлюка. Той пояснив, що кіоск – не тимчасова споруда, та ще й - чиясь приватна власність, тож цим питанням має займатися управління архітектури. Єдине, що стало відомо – з цією спорудою пов’язані й якісь давні кримінальні справи.

А ось в управлінні архітектури чіткої відповіді про цей кіоск почути не вдалося. Головний архітектор міста Леонід Герасимюк відповів, що не пам’ятає про всі кіоски в місті. Тим більше – такі питання про встановлення кіосків варто було б взагалі віддати до компетенції департаменту ЖКГ.


«Мені ці кіоски заважають працювати. Є при департаменті ЖКГ відділ благоустрою і варто було б віддати всі ті кіоски туди. Бо кіоск постоїть рік-два-три-п’ять - і його можуть забрати. А так, через ті кіоски немає часу досконало вести контроль за тим, що будується, й виконувати свої безпосередні обов’язки», - пояснив він.

Також він порадив звернутися до головного художника міста Ярослава Матвіїва, який поки що перебуває у відпустці.


А поки ніхто не помічає «привабливих» архітектурних витворів – кіоск стоїть собі й «милує» око перехожих. Тим паче - замаскований.


Інформаційне агентство Волинські Новини й надалі продовжить фільмувати й шукати відповідальних за подібні архітектурні споруди. Бо подібних споруд у місті – предостатньо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ДУРЕД Показати IP 12 Липня 2014 16:31
І тільки вперед, як вітрильний флот п'яний луцк пливе
Знаю Показати IP 12 Липня 2014 18:02
Джинса заказная
Антонюк Показати IP 12 Липня 2014 18:17
Таке згорiле архiтектурне чудо прикрашае зупинку зупинку по вул. Рiвненськiй, поряд з готелем Лучеськ. Власник - депутат Москвич.
Ярослав Матвіїв Показати IP 12 Липня 2014 22:43
Вказана тимчасова споруда розміщена та функціонує незаконно.Комплекною схемою розміщення тимчасових споруд на пр.Грушевського на передбачено існування літнього кафе на зазначеній комунальній території міста.
Коля Показати IP 12 Липня 2014 22:49
Як це замітили? Готете Лучеськ років 3 стоїть як після атаки РСЗО ГРАД. Всім Вис.Пос.міста поф-г. А тут - знахідка!
матвііву Показати IP 13 Липня 2014 04:29
головний художник чи головний рішала ...який бере та потім ще й за носа водить... ви шановний визначтесь...а то прапорець украіни встановленний у вашому мерседесі скоро може перестати діяти...
Растреллі Показати IP 14 Липня 2014 08:44
Зодчі з архітекторами дипломи де здобували?Широко крокуємо в Європу! (тільки штани не порвіть).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus