USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Луцьк погодився розглянути співпрацю з Підгайцями

25 Січня 2017 10:56
Депутати Луцької міськради підтримали пропозицію розглянути питання про співпрацю з селом Підгайці.

Про це стало відомо під час засідання чергової 18 сесії міської ради, 25 січня.

Нагадаємо, Підгайцівська сільська рада вирішила ініціювати укладення угоди про співпрацю з Луцьком. Як зазначив заступник міського голови Сергій Григоренко, навколо Луцька розташовані 10 сільських рад, 8 з них – Луцького району, 2 – Ківерцівського. Після того, як Луцьк підписав угоду про співпрацю з Прилуцьким, Підгайцівська сільська рада ініціювала аналогічний процес.
Наразі депутати мають дати згоду на вивчення пропозиції сільради. Звичайно, погодився посадовець, в перспективі можна буде говорити про об’єднання, але це – в далекому майбутньому. Поки що перший крок – співпраця.

Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк зазначив, що наразі сільська рада самодостатня. Проте, зважаючи на сусідство громада вирішила, що з Луцьком треба «дружити», і це буде вигідно обом радам.
Депутат Павло Данильчук зауважив: свого часу Підгайцівська сільська рада була однією з тих, яка найбільш критикувала починання Луцької міської ради. Тож, запитав він, чому так змінилася думка громади Підгаєць.
Ігор Семенюк відповів: через брак інформації, громада була переконана, що через співпрацю з Луцьком у села заберуть землю, збільшаться податки. Та, зауважив він, тепер вони переконалися: це все – «страшилки», які не мають жодних підстав. Адже, приміром, вивіз твердих побутових відходів в Луцьку коштує 8 гривень, у Підгайцях – 9. Те ж саме з цінами на енергоносії: вони не залежать від співпраці з обласним центром.

Урешті, депутати одноголосно підтримали проект рішення, відповідно до якого, депутати дали дозвіл вивчити пропозицію. Наступний крок – згода на співпрацю, у березні створять робочу групу з депутатів міськради і протягом 1-2 місяців обговорюватимуть напрямки співробітництва під час фінальної сесії, орієнтовно у березні, визначать напрямки співробітництва у датах.

Депутат Олександр Кравченко, своєю чергою, поцікавився, чи планують в рамках співпраці влаштування твердого покриття на вулиці Прилуцькій, яка є спільною для обох громад міста Луцька і села Підгайці. У відповідь міський голова Микола Романюк повідомив, що саме це є одним з майбутніх напрямків про співпрацю.

Додамо, бюджет Підгайців становить 12 мільйонів гривень, а потужний платник податків «Модерн-Експо» сплачує щороку понад 20 мільйонів гривень ПДФО – ці кошти йдуть в районний бюджет, а не в бюджет громади, адже наразі не створена ОТГ. Також громада отримує акциз від продажу нафтопродуктів на трьох АЗС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
234 Показати IP 25 Січня 2017 11:03
акзиз будуть отримувати через фонд, а підгайцівський голова звичайно повернув "кашкета", був чистий регіонал та не пускав авто на майдан в київ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus