USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькраді розглядають пропозицію про співпрацю з Підгайцями

23 Січня 2017 11:36
Пропозицію Підгайцівської сільради про співпрацю з Луцьком рекомендували підтримати у комісії міськради з питань ЖКГ.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 23 січня.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко повідомив, що Підгайцівська сільська рада (до складу якої входять села Підгайці, Струмівка та Крупа) виступила ініціатором співробітництва з Луцьком. Відповідно до закону, це питання повинні розглянути у рамках трьох сесій міськради. На першій сесії вивчатимуть пропозицію, на другій – погоджуватимуться на неї, у березні створять робочу групу з депутатів міськради і протягом 1-2 місяців обговорюватимуть напрямки співробітництва Під час фінальної сесії орієнтовно у березні визначать напрямки співробітництва у датах. Посадовець зауважив, що дострокові вибори можливі лише в разі об’єднання сільради з Луцьком в об’єднану територіальну громаду, а наразі йдеться лише про співробітництво.

На запитання члена комісії Сергія Балицького про те, які підприємства діють на території сільради, посадовець повідомив, що Підгайцівська сільська рада належить до найбільших донорів районного бюджету. Бюджет Підгайців становить 12 мільйонів гривень, а потужний платник податків «Модерн-Експо» сплачує щороку понад 20 мільйонів гривень ПДФО – ці кошти йдуть в районний бюджет, а не в бюджет громади, адже наразі не створена ОТГ. Також громада отримує акциз від продажу нафтопродуктів на трьох АЗС.

Члени комісії також порушували питання проблем з транспортним сполученням з вулицею Дубнівською – це питання пообіцяли вирішити впродовж декількох місяців.

«Трамп говорить «зробимо Америку знову великою», а я кажу – зробимо Луцьк великим», - відзначив Сергій Григоренко.

У підсумку, депутати рекомендували підтримати проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 23 Січня 2017 12:39
Щось від втілення планів Григоренка ще ніде не помічено бодай хоч якогось позитиву. Пусті балачки і всі "покращення" призводять до погіршення.
Вася Показати IP 23 Січня 2017 12:46
Накінець напишіть в чомуш та співпраця Як я розумію місто цікавить тільки земля Бо в місті все росдеребанили залишилось ще тільки на стиру будувати плавучі будинкі
Жителька Показати IP 23 Січня 2017 13:18
Половина вулиці Рівненська в с.Струмівка відноситься до Липинської сільради. А при співпраці з Луцьком що буде з тим куском Струмівки?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus