USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Луцьк проводив в останню путь загиблого на Донеччині Героя

28 Березня 2016 13:40
Прощання із бійцем Олегом Горкавчуком, життя якого трагічно обірвалося 22 березня поблизу села Піски Донецької області, відбулося у центрі Луцька.

Прощалися із загиблим на сході бійцем Олегом Горкавчуком 28 березня у Луцьку.

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл зазначив, що в недавні часи пропаганда стверджувала, що Радянський союз – це мирна держава. Так, співали пісню зі словами «хотят ли русские войны», це питання було риторичним. Втім, це були слова лише пісні, адже історія стверджує інше – усе 20-те століття було великою та повною агресією Росії щодо України і у 1917 році, і у 1932, і під час Другої світової війни. Нині знову відбувається цей «піснеспів», але у вигляді «зелених чоловічків» та вбивства синів України.

Михаїл відзначив, що правда про те, що Росія – агресор, повинна гуртувати українців. З його слів, нам варто бути більш патріотичними, згуртованими, цілеспрямованими, щоб ніхто не міг нас посварити між собою. Михаїл наголосив, що загиблий прожив коротке, але славне життя. Він зазначив, що потрібно не плакати і сумувати, а бадьоритися та надихатися, бачачи приклад загиблого Героя, який був не просто сином своїх батьків, а Героєм усієї громади. Господь покликав його до себе на небеса, але він не зітреться з пам’яті волинян.


Митрополит зазначив, що сьогодні звучить молитва не просто за мир, а за перемогу і закінчення війни.

«У нас повинна бути різниця, в який храм ходити, за яким політичним лідером йти, куди він веде. Є різниця, бо в одних храмах моляться за мир, за Україну, за перемогу, а в інших «за страну нашу». Яку «страну вашу»? Знайте, що правда Божа на нашому боці, ми переможемо», - зауважив Михаїл.

Після відспівування у Свято-Троїцькому кафедральному соборі відбулася громадянська панахида на Театральному майдані.


Луцький міський голова Микола Романюк розповів, що полеглий боєць народився у 1981 році, навчався в школі №20, ВПУ №6, працював у компанії «Волиньхолдінг» та був призваний на службу за мобілізацією у квітні минулого року. Останнім місцем його служби стала 128 окрема гірськопіхотна бригада. Його життя обірвалося 22 березня. Міський голова висловив співчуття родині від імені лучан, зауваживши, що місто та уся Україна втратила ще одного захисника держави. Його пам'ять вшанували хвилиною мовчання.

Заступник директора Волинського коледжу НУХТ з навчально-виховної роботи Оксана Межова зазначила, що сьогодні у вічність проводжають справжнього Героя сьогодення, колишнього випускника коледжу, патріота своєї батьківщини, який у складний для країни час став на захист її кордонів від російських агресорів, з честю і гідністю виконав свій обов’язок.


Директор-розпорядник ПрАТ «Волиньхолдінг» Ольга Щербакан розповіла, що сьогодні багато друзів та колег віддають останню шану Олегу Горкавчуку, який майже 15 років пропрацював на підприємстві. Кожен працівник фабрики нині може сказати, що він був доброю, щирою, відвертою людиною.


Директор з управління персоналом компанії «Nestle» в Україні та Молдові Юрій Демкович висловив співчуття від п’ятитисячного колективу компанії, колег зі Львова, Харкова, Києва та менеджменту у Швейцарії. Він повідомив, що Олег Горкавчук з понад 60 мобілізованих працівників компанії став першим, хто, на жаль, втратив життя на сході України.


Завершили громадянську панахиду Державним Гімном України, після чого труну зі тілом Героя повезли до місця поховання у селі Оздів Луцького району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
ФигВам Показати IP 28 Березня 2016 13:55
"на Театральному майдані" - как-то символично написано...
ФигВам Показати IP 28 Березня 2016 14:03
Характерно, что погибший в репортаже ни разу не называется "героем АТО". Нельзя ли узнать причину?
Лучанка Показати IP 28 Березня 2016 14:14
Світла пам"ять Олегу!Найщиріші співчуття рідним.
Олена Показати IP 28 Березня 2016 15:07
Нема фотографії загиблого
Анонімно майже Показати IP 28 Березня 2016 16:16
Царство небесне Багаті воюють за свої статки А бідні мусять за це розплачуватись ціною власного життя або життям своїх дітей Слава Україні Героям Слава
Волинянка до ФигВам Показати IP 28 Березня 2016 16:41
Причина одна - ВІЙНА....
(((( Показати IP 28 Березня 2016 16:57
"Бідні" МАМИ!!!! Кожен день хоронять синочків- страшенна трагедія для нашої країни!!!! Боже зупини ту кляту війну!!!!
Скорбота Показати IP 28 Березня 2016 17:00
Слава Герою!Вічна пам'ять!Співчуття рідним.
Г- Полонка. Показати IP 29 Березня 2016 08:56
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus