USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

Луцьк придбає 30 тролейбусів, 6 матимуть автономний хід: внесли зміни в програму розвитку громадського транспорту

20 Грудня 2023 13:09
В обласному центрі Волині внесли зміни до програми розвитку громадського транспорту Луцької міської територіальної громади на 2023–2027 роки. Зміни передбачають оновлення контактної мережі та купівлю 30 тролейбусів, 6 з яких матимуть автономний хід.

Про це стало відомо під час засідання сесії Луцької міської ради.

Ухвалене рішення передбачає купівлю тролейбусів в рамках спільного з Європейським інвестиційним банком, Міністерством інфраструктури України та Міністерством фінансів України проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ».

Також зміни до програми розвитку громадського транспорту передбачають оновлення контактної мережі міста шляхом будівництва тролейбусної лінії, яка з’єднає мікрорайон підшипникового заводу з вулицею Львівською, а також модернізацію існуючих ліній та реконструкцію поворотних стрілок.

«Зазначені заходи дозволять замінити автобуси з малою та середньою пасажиромісткістю електротранспортом, оновити існуючі тролейбуси, в яких завершився нормативний термін експлуатації, скоротити викиди вуглекислого газу та інших хімічних сполук, розвантажити центральну частину міста від автобусів з двигунами внутрішнього згорання, оптимізувати графіки руху та тролейбусні маршрути», – йдеться у пояснювальній записці.

Нагадаємо, на минулій сесії стало відомо, що Луцька громада планує залучити кредитні кошти Європейського інвестиційного банку, аби закупити 30 нових тролейбусів. Розмір запозичення – 6 330 000 євро. Термін фінансової угоди та строк позики буде становити до 22 років для кожного траншу, включаючи пільговий період до п’яти років. Погашення кожного траншу буде здійснюватися частковими платежами.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus