USD 39.45 39.77
  • USD 39.45 39.77
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Найкращі та найсильніші: у Луцьку – Всеукраїнські змагання зі стрільби з лука. ФОТО

16 Березня 2024 15:41
У суботу, 16 березня, у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні відбулося відкриття Всеукраїнських змагань серед найсильніших спортсменів (юніори та кадети) зі стрільби з лука ІІІ рангу, які тривають з 15 до 17 березня. За першість України змагаються 40 спортсменів з Сумської, Чернігівської, Харківської, Одеської, Львівської, Волинської, Рівненської областей та міста Києва.

Імена переможців буде відомо по завершенню змагань, найсильніші лучники отримають нагороди, які надано за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад привітав учасників змагань та розповів, що на Волині планують облаштувати відкриті майданчики для стрільби з лука.
«Ми наперед запрошуємо вас, щоб ви брали участь в наступних змаганнях у нас, в Луцьку, на Волині, в цьому закладі і не лише тут, тому що напередодні ми спілкувалися з тренерами і владцями, які все ж зроблять відкриті майданчики, і переконаний, що ми зробимо гарний подіум, щоб ви мали змогу стріляти на різних дистанціях», – звернувся до учасників Григорій Недопад.
На урочистому відкритті також був присутній директор департаменту культури, молоді та спорту Волинської ОДА Олександр Хвіщук, який подякував усім, хто розвиває стрільбу з лука на Волині.
«Передусім, звичайно, розвиток відбувається за підтримки місцевої, обласної влади, і це дуже важливо, але такими натхненниками, які від початків йшли до своєї мети, були Майя Москвич, яка сьогодні несе військову службу на Запорізькому напрямку, Павло Ковальський учасник Ігор Нескорених, тренери Олег Дучимінський, Євген Макар, загалом клуб «Луцькі соколи», які докладали максимум зусиль для того, щоб цей вид спорту розвивався не тільки в Луцькій міській територіальній громаді, але загалом на Волині», – наголосив Олександр Хвіщук.
«Ми дуже були задоволені, коли у нас в місті відкрилося відділення стрільби з лука, коли з'явилися перші тренери, а коли вже проходять чемпіонати України в Луцьку, то це вже є результатом і показником того, що люди, які розвивають сьогодні лучний спорт, на високому рівні, і є наші спортсмени, які сьогодні готові здобувати перемоги», – доєднався до вітального слова директор департаменту молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий.
Читати ще: У Луцьку за Кубок ректора з волейболу змагаються дев’ять команд. Фото

Як зауважила голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода, завдяки таким змаганням українці демонструють свою міць та згодом доводять це і на світовому рівні.
«Сьогодні, проводячи наші змагання, здобуваючи призові місця і привозячи в Україну здобутки з міжнародних арен, ми показуємо, що є сильним і незламним народом, що незважаючи ні на що, ми боремося за наше життя, за нашу країну і за те, що нам дороге. Я бажаю, щоб в майбутньому нам довелося боротися тільки на спортивних аренах і здобувати перемоги життєві, а не перемоги у наших клятих ворогів. Я бажаю, аби в кожній домівці і в нашій країні запанував мир», – сказала Катерина Шкльода.
Майстерність спортсмени демонструють у двох вікових категоріях: кадети (2008 р. н. і молодші), які стріляють на дистанції 60 м, та юніори (2004-2007 р. н.), які представлені на дистанції 70 м. У кожній з них по 10 учасників. Усі вони – найкращі в молодіжному лучному спорті України, є й титуловані спортсмени високого класу (МСМК, МСУ, КМС).
Читати ще: 15-річний лучанин став першим майстром спорту зі стрільби з лука на Волині

Волинську область в категорії кадети представляють Назар Собуцький та Олександр Димарчук – вихованці КДЮСШ №1.
Принагідно державний тренер Олена Садовнича вручила двом спортсменам посвідчення спортивного звання «Майстер спорту України» зі стрільби з лука – волинянину Назару Собуцькому та представнику Рівненської області Дмитру Фоміну.
Назар Собуцький – член збірної молодіжної команди України зі стрільби з лука. Тренують спортсмена Олег Дучимінський та Євген Макар.
«Норматив для надання спортивного звання я виконав цьогоріч на чемпіонаті України зі стрільби з лука серед юніорів у Львові. До цього я йшов два з половиною роки, але зупинятися на цьому не збираюся, наступна моя ціль – поїхати на виїзні змагання у Європу», – розповідає хлопець.

За підсумком змагань учасників буде відібрано до збірної команди України для майбутньої участі у чемпіонатах та Кубку Європи.

Христина КРОТ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Альп-418 Показати IP 16 Березня 2024 22:17
Сьогодні вогнепальна нарізна актуальніша ніж лук. Ще краще біатлон.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus