USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк: рейтинг найкращих фестивалів 2018 року

29 Грудня 2018 17:41
2018 рік видався надзвичайно багатим не тільки на події соціально-політичного характеру, а й на культурні заходи. Особливо відзначився цього року Луцьк різноманітними фестивалями – не лише музичними, а й історичними, гастрономічними, театральними та літературними. Впевнені, що більшість фестів із наведеного нижче переліку чимало лучан просто не змогли оминути увагою й уже давно визначили для себе найкращий.

Інформаційне агентство Волинські Новини, своєю чергою, пропонує пригадати, де фестивалили містяни та гості Луцька в році, що минає.

ФЕСТИВАЛЬ УКРАЇНСЬКОГО ОПОРУ «БАДЕРШТАТ»

3–5 серпня

Головний музичний фестиваль Волині цього року вчергове побив рекорди й зібрав близько 14 тисяч відвідувачів, які протягом трьох днів насолоджувалися виступами крутих українських гуртів і закордонних гостей.

Загалом на «Бандерштаті» виступили 63 гурти: зокрема, O.Torvald, PavlikOverDrive, Dj Tapolsky, KARNA, «Друга ріка», «Без обмежень», «Один в каное», «Тартак», «Мері», а також Арсен Мірзоян, Христина Соловій.

Окрім музичної програма, були й традиційні гутірки, в рамках яких відбулися зустрічі, наприклад, із мером Львова Андрієм Садовим, письменником Максом Кідруком, народним депутатом Олександром Шевченком, ведучим ток-шоу «Право на владу» Сергієм Івановим.

Читайте: «Бандерштат-2018» у Луцьку зібрав рекордну кількість учасників
АРТ-ШОУ «НІЧ У ЛУЦЬКОМУ ЗАМКУ»

8 вересня

Феєричне дійство, арт-шоу «Ніч у Луцькому замку» відбулося вдесяте з нагоди відзначення 933-ї річниці міста Луцька.

Магію ночі в замку творили королівський оркестр «Harmonia Nobile», квартет тенорів «Tenors Belcanto», симфонія балету «Paquita», оркестр «LUMOSOrchestra».

А після опівночі, під покровом міріади зірок та іллюмінацій, для всіх гостей Луцького замку виступив неперевершений український електронний гурт «ONUKA».

Читайте: День міста завершують грандіозним дійством у замку Любарта
КАРНАВАЛ ПОВІТРЯНИХ КУЛЬ «АЕРОСФЕРА»

16–17 червня

У рамках фестивалю повітряних куль у Луцьку зібралися справжні професіонали повітроплавства, аби подарувати неймовірне шоу лучанам. Протягом двох днів усі охочі змогли політати на справжній повітряній кулі, насолодитись виглядом аеростатів у луцькому небі, стати свідком барвистих нічних світінь та зробити яскраве селфі на пам’ять.

Окрім аеророзваг на Карнавалі повітряних куль була насичена музична програма. Хедлайнерами фестивалю були гурт «Le cœur» та співачка RIYA.

Читайте: Над Луцьком здійнялися повітряні кулі
XVIII МІЖНАРОДНИЙ ДЖАЗОВИЙ ФЕСТИВАЛЬ JAZZ BEZ

14–16 грудня

Музиканти зі США, Норвегії, Бельгії, Німеччини, Угорщини, Франції, України та Польщі запалювали на луцькій сцені впродовж трьох днів міжнародного джазового фестивалю.

На сцені Волинського обласного театру ляльок виступила низка всесвітньо відомих колективів: Leléka, Jonas Cambien Trio, Spiritual Leftovers feat. Manu Domergue, Silhouette and Vinx, Ark Ovrutski New York Quartet feat. Benny Benack, Aleksandra Kutrzepa Quartet.

Читайте: Міжнародний джаз та неперевершений вокаліст-«чорний українець» зі США: другий день Jazz Bez у Луцьку
МІЖНАРОДНИЙ ТЕАТРАЛЬНИЙ ФЕСТИВАЛЬ «МАНДРІВНИЙ ВІШАК»

21–23 та 29–30 вересня

Новинкою цьогорічного фестивалю стало те, що він відбувався протягом двох вікендів, упродовж яких глядачам представили низку вистав та перформансів дуже різних напрямків.

Окрім того, в рамках фестивалю луцький театр «Гармидер» відзначив своє 15-ліття променад-перформансом «Гармидер: 2 км театру», заснованим на всіх виставах, поставлених студією протягом 15 років своєї творчої діяльності.

Під час фестивалю лучани мали змогу відвідати постановки театрів «Від Ліхтаря», «Sluhadlo», «Всі свої», «Альтер», «CMD та KUSY CUKRU», «Публіцист» тощо.

Читайте: 15 років за годину: в Луцьку стартував V Мандрівний вішак. Фото
МІЖНАРОДНИЙ ЛІТЕРАТУРНИЙ ФЕСТИВАЛЬ «ФРОНТЕРА»

17–18 листопада

Літературний фестиваль «Фронтера» відбувся цього року в Луцьку вперше та подарував відвідувачам безліч зустрічей із творчими особистостями, запальних дискусій, захопливих перформансів, цікавих лекцій, пізнавальних екскурсій, а також ярмарку книжкових новинок.

У рамках фестивалю до Луцька завітали знані українські та іноземні автори, аби презентувати свою творчість.

Серед учасників були, зокрема, Павло Коробчук, Артем Полежака, Олександр Бойченко, Маркіян Камиш, Андрій Любка, Макс Кідрук, Оксана Забужко, Заза Пауалішвілі, Уладзь Лянкевич.

Читайте: «Фронтера»: у Луцьку стартував фестиваль, присвячений століттю роздумів
МІЖНАРОДНИЙ ДЖАЗОВИЙ ФЕСТИВАЛЬ «ARTJAZZ»

25–26 серпня

Наприкінці літа міжнародний фестиваль «ART JAZZ 2018» традиційно став місцем зустрічі митців та людей, які люблять хорошу музику та звикли бачити життя в яскравих кольорах.

І попри дощову погоду та затримки з початком виступів, ніщо не зіпсувало враження глядачів під час міжнародного джаз-фестивалю у стінах Луцького замку.

Читайте: У Луцькому замку джазували попри негоду
ФЕСТИВАЛЬ ВУЛИЧНОЇ ЇЖІ LUTSK FOOD FEST

12–13 травня; 28–29 липня

Насолодитися стравами та напоями, взяти участь у конкурсах, потанцювати під запальну музику, зробити пам’ятні знімки та вдосталь наспілкуватися лучани могли протягом двох фестивалів вуличної їжі.

Загалом Lutsk Food Fest проходив у звичному для себе форматі: на території замку Любарта облаштовували фут-траки і намети з їжею та напоями, місця для відпочинку, сцену, із якої постійно лунала драйвова музика, та місцини для світлин.

Читайте: Фестиваль «Lutsk Food Fest. Весна»: смачне, цікаве та незвичне
ФЕСТИВАЛЬ СЕРЕДНЬОВІЧНОГО ДУХУ «КНЯЗІВСЬКИЙ БЕНКЕТ»

9 червня

Під час цього дійства в епоху Середньовіччя перенеслася Замкова площа міста, яку заполонили справжні князі та княгині, королі й королеви, купці та міщани.

А відкрив подію, своєю чергою, князь Вітовт, який разом зі свитою пройшовся урочистою ходою містом від Театрального майдану до Замкової площі.

Читайте: «Князівський бенкет» у Луцьку: місто поринуло у середньовічну епоху
ФЕСТИВАЛЬ ПИВА І М’ЯСА

22–23 вересня

Учергове в Луцькому замку лучани та гості міста могли посмакувати хмільними напоями та спробувати смачні страви, приготовані на грилі.

М’ясні наїдки, закуски, овочі, фрукти, гарніри та солодощі забезпечували майже 20 українських рестораторів. Своєю чергою, аби вразити містян пивом із незвичними смаками, до Луцька з’їхалися представники 15 броварень із різних міст України.

Читайте: Смачно-хмільне дозвілля: у Луцькому замку триває гастрономічний фестиваль
ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ СПІВАНОЇ ПОЕЗІЇ ТА АВТОРСЬКОЇ ПІСНІ «ОБЕРІГ»

1–3 листопада

Протягом трьох фестивальних днів у Луцьку виступили музиканти не тільки з Волині, а й із Донеччини, Дніпропетровщини, Черкащини, Чернігівщини, Київщини, Львівщини, Рівненщини, Хмельниччини та Тернопільщини. Загалом – близько 43 виконавців.

Відомі виконавці вкотре довели, що українська пісенна творчість сьогодні дуже активно розвивається, а класичний бардівський жанр виходить за усталені рамки та набуває «рокешного звучання».

Читайте: Нове звучання бардівського жанру: у Луцьку відбувся фестиваль «Оберіг»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 29 Грудня 2018 20:58
А де ,коли і хто складав цей рейтинг луцьких фестивалів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus