USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Луцьк та Володимир – у десятці прозорих міст України

12 Квітня 2023 21:08
Програма «Transparent cities/Прозорі міста» (Transparency International Ukraine) опублікувала нове дослідження роботи міських рад.

Це не звичайне продовження традиційних рейтингів прозорості –цьогоріч команда оцінювала лише 70 міст зі звичних 100 заоновленими критеріями. Замість звичних балів і місць – тепер статус міста (прозоре, частково прозоре та непрозоре) і рівень виконання індикаторів.

Частково прозорими у досліджені визначено 10 міст: Вінницю, Володимир, Житомир, Кам’янське, Київ, Кропивницький, Луцьк, Тернопіль, Ужгород, Чернівці.

Статус прозорих отримали Дніпро, Львів та Мукачеве.
«Воєнна агресія росії проти України стала справжнім викликом і перевіркою на стійкість для усіх українських міст. Водночас до України зараз прикута велика увага світової спільноти, яка допомагає вже зараз та планує підтримувати нас у процесі відбудови. Високий рівень прозорості та підзвітності місцевої влади вкрай потрібен для ефективного залучення інвестицій та відновлення України», – зауважила керівниця програми «Transparent cities/Прозорі міста» Олена Огороднік.

Також програма «Transparent cities/Прозорі міста» сформувала перелік найкращих практик, що їх втілювали українські міста під час війни, які показали свою ефективність. А саме: публікація інформації про укриття та інформації для ВПО, електронне подання заяв на житло, електронні звернення мешканців через спеціальні міські сервіси, підтримка релокованих бізнесів, звітування про розподілену гуманітарну допомогу тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанка Показати IP 12 Квітня 2023 22:16
Заголовок не відповідає тексту статті. Де в заголовку загубили слово "частково"? Це ж не часткова мобілізація в московії, де це слово можна і випускати . Частково прозорі і прозорі не одне і те ж.
Мойша Показати IP 12 Квітня 2023 23:11
Нах...р мені ваша прозорість - зробіть краще тротуари у місці, можна ноги переламати ...
До Лучанка Показати IP 12 Квітня 2023 23:30
Та, дійсно, ваша правда, але так хочеться бути прозорим, а не частково прозорим та й журналісти з ВН плече підставили ! Сказали, шо дехто із їхніх читачів окрім заголовків самої статті не читає. А мо прохиляє !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus