USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцьк зібрав півтисячі найсильніших дзюдоїстів країни

2 Грудня 2015 09:05
У Луцьку відбувся один з найбільших цьогорічних чемпіонатів України з дзюдо. У змаганнях взяли участь 445 спортсменів віком до 17 років (306 юнаків, 139 дівчат) з усіх регіонів країни, крім Херсонської та Тернопільської областей.

Скориставшись правом господаря турніру волиняни делегували на домашні старти аж 58 спортсменів.

«Це є одним із плюсів проведення офіційних чемпіонатів в домашніх стінах. Наприклад, до Києва ми б ніколи не змогли вивезти таку кількість дітей. Крім того ми дозволили виступати всім охочим. Нехай наш спортсмен вийде на одну сутичку і одразу впаде, та він вже відчує цей сильний змагальний дух», - пояснив директор Федерації дзюдо Волині Віталій Терешкевич.

Волинська команда брала не тільки кількістю, а й якістю. В загальнокомандному заліку волиняни посіли п’яте місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНСЬКЕ ДЗЮДО – В ТРІЙЦІ НАЙКРАЩИХ В УКРАЇНІ

Серед дівчаток до 40 кілограмів «бронзу» здобула Софія Сочинюк з ОДЮСШ «Колос». Її одноклубниця Христина Янчук у ваговій категорії 52 кілограми теж стала третьою, а Алла Онищук (вагова катергорія – 57 кілограмів) виборола «срібло». Нагороду найвищої проби завоював вихованець любомльської школи дзюдо Вадим Чернов.

«Рідні стіни допомагали боротися. Підтримка була шаленою. Адже за мене вболівали і друзі, і батьки, і рідні. Це надзвичайно бадьорить, коли всі кричать за тебе, вболівають. Перемогу здобув, бо тренер дав хорошу підготовку до змагань. Після цих змагань будемо на Кубки Європи їздити. Там ще сильніші суперники будуть. Буду старатися теж перемагати, – сказав Чернов.

Привітати юних спортсменів приїхав віце-президент Федерації дзюдо України, заслужений майстер спорту України Руслан Машуренко. Він сам пригадав, як колись боровся на луцькому татамі.

«В Луцьку я боровся ще в часи СРСР. Тут дуже хороша база, так склалося історично: хороші тренери, люди. Тут завжди проводили збори, чемпіонати. До речі, мій перший дорослий чемпіонат відбувся в Луцьку. Тоді я виборов «срібло» і отримав змагання «майстра спорту». Тому з цим містом в мене пов’язані тільки найкращі спогади», – розповів Руслан.

Машуренко також зауважив, що рівень волинського дзюдо не тільки постійно росте, а й має хороші перспективи.

«Федерація дзюдо Волині багато працює. Як результат на Волині зараз займається дуже багато перспективної молоді, які сьогодні показали дуже хороші результати. Та тішить, що є тенденція до розвитку. І спортсмени навіть такого юного віку вже показують вперту боротьбу і хорошу техніку. За такою молоддю – майбутнє українського дзюдо», – продовжив спортсмен.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПРИЗЕР ОЛІМПІАДИ В СІДНЕЇ ПОТРЕНУВАВ ЛУЧАН
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus