USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьк дізнався про плюси і мінуси власної туристичної привабливості

11 Вересня 2009 13:53
Начальник відділу туризму та рекреації департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцькради Юрій Моклиця розповів про плюси та мінуси обласного центру Волині як туристичного бренду. Про це йшлося під час засідання експертної групи в рамках проекту «Стратегія туристичного розвитку міста Луцька» за участю експертів із міста Любліна, –  інформує 11 вересня репортер «Волинських Новин».
 
Пан Моклиця зазначає, що його колеги та експерти із Любліна уже кілька місяців працюють над стратегією туристичного розвитку міста Луцька, а тому уже визначилися із негативними та позитивними факторами цього розвитку. Ці фактори вони умовно поділили на зовнішні та внутрішні. До перших належать географічне та геополітичне положення Луцька, історична значимість Волині, економічний розвиток України та регіону. А до внутрішніх, приміром, історичне та культурне багатство Луцька та його туристична інфраструктура.
 
Таким чином, серед мінусів туристичної привабливості обласного центру Волині опинилися: мала кількість інвестицій у цю сферу, адже гроші зазвичай ідуть у промисловість чи торгівлю, відсутність діалогу із мешканцями міста. Недостатнім є поширення інформації щодо заходів, які відбуваються в місті. У зв’язку із цим існує потреба у проведенні тематичного моніторингу щодо вибраних подій, які мають вплив на функціонування і розвиток туристичного продукту.
 
Проблемним питання є кваліфікація кадрів, а точніше, їхній брак. Так, у зв’язку із високою та зростаючою конкуренцією, в регіоні та в Україні існує потреба у ціленаправленому розвитку туристичних продуктів Луцька, що буде підтверджуватися високою якістю послуг та інфраструктури, особливу увагу слід звернути на кваліфікацію осіб, щоб обслуговують туристів, наприклад, гідів. Також наявна недосконала система візуальної комунікації в місті, що дуже ускладнює орієнтування в місті, можливість знайти потрібний об’єкт тощо. Наявна інформація не адаптована під потреби європейського туриста. Також у центральній частині міста розташовані лише два діючих громадських санвузла.
 
Проте зауважимо, що Луцьк розвивається в умовах позитивного природного приросту, який становить 451 особу за першу половину 2009 року. Обласний центр Волині стає містом молоді. Серед позитивів опинився і широкий діапазон готельних послуг, що може задовольнити потреби вибагливих туристів. Неабияку роль в розвитку туризму відіграють маленькі готелі, мотелі та приватні садиби, які здійснюють свою роботу на околицях або за межами міста. Кількість таких об’єктів постійно збільшується.
 
Їхньою перевагою є гарне співвідношення ціна-якість та набір додаткових послуг, цікавих туристам. Сфера громадського харчування у Луцьку відзначається неймовірно високою кількістю об’єктів обслуговування. Широкий асортимент послуг може задовольнити різні смаки.
 
Зауважимо, що загалом місто Луцьк можна назвати історичним, торгівельним, спортивним, активним, здоровим, культурно-мистецьким, автомобільним, портовим, зеленим, квітучим, релігійним, науковим, місто. Обласний центр Волині – це місто для ділових зустрічей, для дітей, місто кулінарних традицій та видатних людей, місто подарунків та місто майстрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus