USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцьк може залишитися без газу

17 Червня 2009 17:00


У Луцьку через заборгованість підприємств ТКЕ за спожитий газ існує загроза залишити без газопостачання все місто. Про це 17 червня у коментарі «Волинським Новинам» розповів голова правління ВАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя.
Як писали «ВН», ДК «Газ України» «Нафтогазу України» доручила Держінспекції з енергозбереження та обл- і міськгазам відключити від газопостачання підприємства теплокомуненерго, яким через значну заборгованість не виділені планові ресурси природного газу. Серед підприємств ТКЕ, яким не виділені планові ресурси природного газу і яких, відповідно, доручено відключити від газопостачання, – ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго». Хоча, стверджують у «Волиньгазі», «Луцьктепло» також не платить, і їх про ймовірне відключення теж уже попереджали.
 
Однак коментуючи власне сьогоднішнє доручення, голова правління ВАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя сказав, що газовики не можуть порушити рішення суду і відключити «Луцьктеплоенерго». Проте вони будуть змушені це зробити, якщо безлімітне споживання газу «Луцьктеплоенерго» стане приводом до надзвичайної ситуації чи зупинки газорозподільної системи.
 
За словами пана Короті, сьогодні, 17 червня, «Львівтрансгаз» на ГРС біля Луцька удвічі знизив  тиск газу, порівняно із необхідним. Отож, через безлімітне споживання газу енергетичною компанією «Луцьктеплоенерго» страждають луцькі підприємства.
 
Якщо ж тиск впаде ще хоч трохи, то їх відключать від газопостачання взагалі.
 
Окрім того, за цих критичних обставин, наголошують у «Волиньгазі», існує ймовірність такого значного пониження тиску газу, що без блакитного палива залишаться усі луцькі споживачі. Тоді систему газопостачання буде можливим знову запустити лише через місяць-другий. Адже працівники зобов’язані двічі обійти споживачів та попередити і про факт відключення, і про включення газу. Якщо ж, скажімо, з будинку не застануть вдома мешканців бодай однієї квартири, то газ у будинок, згідно з відповідними інструкціями, знову не пустять.  Отож, на відновлення газопостачання це піде багато часу, грошей, трудових ресурсів.
 
 Мирослав Коротя вважає, що за цих умов краще відключити боржників, ніж зупинити все.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus