USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк не має заборгованостей за газ, – міський голова Богдан Шиба

13 Січня 2009 11:47
Луцьк не має заборгованостей за спожитий газ перед НАК «Нафтогаз України». Про це під час прес-конференції 13 січня розповів градоначальник Богдан Шиба, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами Луцького міського голови, якщо якась структура не розрахувалася з «Нафтогазом», або ж НАК не розрахувалася з «Газпромом», то це свідчить про непрозорість механізмів. У більшості регіонів населення в грудні розрахувалося за комунальні послуги на рівні 45-55%, тоді як у Луцьку – на 94,5%.
Богдан Шиба додав, що різні підрозділи «Нафтогазу» оприлюднюють різні цифри. Він зазначив, що від моменту, коли міський бюджет перераховує кошти, до моменту, коли вони надійдуть на рахунок «Нафтогазу», може пройти 2-3 тижні. Тобто, «Нафтогаз України» спокійно може оголошувати Луцьк боржником, навіть якщо гроші за газ сплачуватимуть вчасно.
За спожитий у 2008 році газ залишилося сплатити 8 мільйонів гривень. Однак на ці кошти складено протокол про розрахунок із державного бюджету на підставі урядової постанови № 440. Тобто, власних боргів за минулий рік перед НАК «Нафтогаз України» Луцьк не має, – зазначив Богдан Шиба.
У 2009 році за газ уже заплачено 600 тисяч гривень. Однак платежі ідуть лише два дні. Власне, мерія планує на 20 січня вийти на подекадний розрахунок за використання газу.
Довідково:
Під час брифінгу опісля селекторної наради у секретаріаті Президента керівник ВАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя оприлюднив інформацію, що у січні заборгованість області за спожитий газ зросла на 12 мільйонів гривень. За словами голови Волинської ОДА Миколи Романюка, найгірше за блакитне паливо розраховуються міста обласного значення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus