USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Луцьк не подужає заплатити за газ. Будуть економити?

3 Березня 2009 13:53
Підприємства луцького теплокомуненерго підписали догвори на постачання газу, де закладено 2,5 тисячі гривень як вартість однієї тисячі кубометрів палива. Про це сьогодні, 3 березня, під час прес-конференції розповів градоначальник Богдан Шиба, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
За словами пана Шиби, при такій ціні на газ нормальні розрахунки за енергоносії – неможливі. Адже максимальна вартість блакитного палива, закладена до бюджету, – 2000 гривень за тисячу кубометрів. Тобто нинішня ціна газу для луцьких підприємств теплокомуненерго на 20% більша від тої, яку потягне бюджет.
 
Якщо різницю ціни на газ компенсують із Держбюджету, як цього вимагає законодавство, то проблем не виникне, – стверджує Богдан Шиба. За його словами, наразі тарифи окупні на 82-85%, але піднімати їх не можна.
 
Тому луцька мерія завдяки програмі модернізації системи теплозабезпечення планує скоротити споживання газу на 50% . Зокрема 30% – за рахунок переведення гарячого водопостачання на «нічну» електрику,  20% – завдяки переобладнання котелень міста на альтернативне паливо.
 
Загалом на програму реконструкції систем опалення і гарячого водопостачання потрібно 50 мільйонів гривень. Частину коштів луцькі чиновники залучать за допомогою емісії облігацій муніципальної позики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus