USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьк опинився у полоні трави і бур’янів

23 Липня 2009 13:03

Від заступника луцького міського голови Бориса Сороки сьогодні отримало на горіхи комунальне підприємство «Зелене господарство». Про це 23 липня йшлося під час наради ыз керівниками міських підприємств, установ та організацій міста всіх форм власності з питань санітарно-екологічного стану міста та підготовки до святкування Дня Незалежності України та Дня міста, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Зауваження від головного еколога обласного центру «Зелене господарство», передовсім отримало за недотримання графіків виконання робіт, адже на вулицях міста траву уже неможливо усунути технікою і доводиться працювати вручну. Пан Сорока скаржився і на те, що на проспекті Перемоги газони давно заросли бур’янами, а квіти у висячих вазах на проспекті Волі всохли за півтора тижня.
На вулицях Потебні та Гнідавській травостій порівнявся із нижнім ярусом гілок, а на вулиці Набережній, за словами заступника градоначальника, через повну безгосподарність пішоходи скаржаться на непрохідність тротуарів через хащі. Виявилося, що «кущі та живопліт не стриглися із зими».
Покритикував пан Сорока і діяльність чільників житлово-комунальних округів. Наприклад, проблемою є виїзди із міста, де «трава в пояс», а подекуди знак «Луцьк» заріс травою і стоїть непофарбований. На вулиці Мамсурова зростають «лопухи метрової висоти, борщівник та бур’яни».
«Ганьба керівникам автовокзалів», – додав заступник луцького міського голови Борис Сорока. Мовляв, на автостанціях ведеться торгівля без будь-яких погоджень, а смітників не вистачає, не витримує критики і квіткове оформлення. Додамо, що усі тези головного еколога міста підтверджувалися фотографіями на слайдах.
Директор КП «Зелене господарство» Олег Савчук розповів про плани на найближчий час: газони, площею 30 квадратних гектарів покосять, живоплоти підстрижуть, квіти досадять і прополють, дорожні знаки закриті гіллям – очистять. Також одним із пріоритетних завдань є благоустрій Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, зокрема, пляжу.
Пан Савчук додав, що для цих дій коштів із міської казни непередбачено, однак планується залучення ряду підприємців, а також людей, які  перебувають на громадських роботах від центру зайнятості. Також директор скаржився на погоду із дощами і спекою, на заборгованість у 400 тисяч гривень перед ними департаменту ЖКГ.
Він нарікав на неможливість збільшення працівників на 30 осіб і витрати на пальне у розмірі 300-500 літрів щомісяця. «Дякуємо за конструктивну критику, але допомога нам не завадить», – резюмував свій виступ пан Савчук.
Луцький міський голова Богдан Шиба зазначив, що підпише розпорядження про те, аби підприємству відшкодували заборгованість за виконані роботи. Проте ці кошти мають унеможливити не виконання комплексу робіт до Дня Незалежності України та Дня міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus