USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Луцьк рулить!» ‒ напис на таблиці біля оглядового майданчика міста

7 Листопада 2012 15:17
Цей напис з’явився декілька днів тому на таблиці біля оглядового майданчика Луцька. Втім, його вже стерли, адже влада міста вважає, що то був прояв вандалізму.

Про це під час засідання за «круглим столом» на тему «Стратегія розвитку історичної частини міста Луцька» 7 листопада розповіла начальник відділу туризму управління міжнародного співробітництва та туризму Наталія Бунда.

Посадовець відзначила, що, зважаючи на зміст написаного, можна вважати, що роботу влади міста оцінили позитивно. «Це позитивна оцінка нашої роботи, але не можна так виявляти свій позитив або невдоволення», ‒ наголосила Бунда.

Слід зауважити, що про напис на таблиці чиновниця розповіла у контексті звіту про зроблене владою міста задля розвитку туристичної галузі міста з початку цього року. Одним зі здобутків Бунда назвала якраз відкриття оглядового майданчика, а ще ‒ центру туристичної інформації, розробку логотипу і гасла «Луцьк – приємне відкриття», появу туристичного сайту міста.

Нагадала Бунда і про започатковані для приваблення туристів імпрези, як от безплатні екскурсії містом в межах проекту «Екскурсоводи у відпустці», танці під відкритим небом в межах проекту «Танцюй з нами!» та інші заходи.

Що ж стосується історичної частини Луцька, то зараз фахівці розробляють систему туристичного ознакування міста, повідомила Бунда. З її слів, в обласному центрі Волині мають з’явитися вказівники розташування історичних пам’яток, важливих туристичних об’єктів.

Один із учасників засідання, депутат міської ради Анатолій Пархом’юк висловив переконання, що одна з найбільших проблем у популяризації історичної частини Луцька – розташований біля Луцького замку Центральний ринок. Обранець громади каже, що цей об’єкт треба перемістити в інший мікрорайон, а на цьому місці створити так зване Містечко майстрів. «Коли ми створимо Місто майстрів, і парк туди задіємо (у комплексі, щоб все було), то це буде окраса міста», ‒ стверджує Анатолій Пархом’юк.

Такої ж думки про долю Центрального парку й директор історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Павло Рудецький. За його словами, «обличчям» обласного центру був і залишається Луцький замок, тож, цей об’єкт має виглядати якнайкраще. Поки влада вирішуватиме питання перенесення ринку, каже Рудецький, фахівці заповідника подбають про те, щоб відкрити для туристів Стирову вежу замку, в такий спосіб розширивши зону огляду. «Щоб не тільки на ринок дивилися з замку, а на Стир. У Стировій вежі плануємо відкрити 2 експозиції – князівської і шляхетської доби», ‒ розповів директор заповідника.

Рудецький також наголосив, що невирішеним поки залишається питання так званого «нічного життя» старого міста. «Старе місто не має бути «мертвим» вночі: пам’ятки мають підсвічуватися, вони тоді «грають», кафе працювати...», ‒ пояснив посадовець.

Молодь, яка також долучилася до обговорення стратегії розвитку історичної частини Луцька вказала на те, що на туристичному сайті міста мала б бути підписка на новини, адже це полегшило б пошук інформації туристам, які планують відвідати ті чи інші імпрези. Наголошували й на тому, що представникам влади варто провести зустріч з рестораторами, власниками готелів, представниками туристичних операторів, щоб налагодити співпрацю і поширити серед них промоційну продукцію про місто, яку ту, своєю чергою, пропонуватимуть своїм клієнтам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Читач Показати IP 7 Листопада 2012 15:28
І знову ці крутезні заголовки!!!!!!! ВН, ви мене і далі радуєте. Чекаю наступного заголовку: "Х*й" Напис на паркані одного з будинків Луцька"
Вольдемар до Читач Показати IP 7 Листопада 2012 16:50
Чмтач , тобі потрібно негайно повернутися в палату. Тебе занадто рано виписали. Перший етап лікування пройшов невдало.
Таня Показати IP 7 Листопада 2012 16:37
Знову ці недотепні коментарі Читача!!! Читачу, Ви нас і далі радуєте. Тільки на наступний раз придумай щось оригінальніше, а не таке, що показує твою недалекість
Сергiй Показати IP 7 Листопада 2012 17:51
Нормально! То треба тепер видiлити 129932 гривень на облаштування освiтлення, сигналiзацi та охорони таблички, кошти на миючi засоби та персонал по догляду за табличкою, позрiзати навкруги дерева, прокласти мелiорацiйнi канави, знести навкруги там всi ринки... о! ще роботу з населенням треба провести! ;-)
VSC. до Сергiй Показати IP 8 Листопада 2012 04:24
+100500

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus