USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Видовищність та емоційність: луцькі стрітболісти змагалися за призи Фонду Ігоря Палиці. Фоторепортаж

13 Вересня 2020 15:47
Вчергове баскетбольний майданчик на вулиці Глушець обласного центру Волині перетворився на осередок видовищності та емоцій. З нагоди дня Луцька та Дня фізичної культури та спорту тут провели турнір з баскетболу 3х3 на призи Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Ще кілька місяців тому на місці нового баскетбольного майданчика були хащі, проте завдяки ініціативі міської ради, зокрема радника міського голови Ігоря Поліщука, у липні майданчик відкрили. За час його функціонування тут встигли провести шість турнірів, а сьогоднішні стрітбольні змагання стали сьомими.

Так, цього разу баскетболістів поділили на дві категорії: U-18 та U-14. Загалом за призи турніру змагалися 17 команд.

Як розповіла заступниця голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода, разом з баскетбольним клубом «Старий Луцьк» у Фонді вирішили до Дня фізичної культури та спорту, а також до дня міста, провести стрітбольний турнір, адже це один з найвидовищніших видів спорту.

З її слів, Фонд завжди з радістю долучається до проведення таких крутих заходів, і попри те, що про цей турнір стало відомо не так давно, у ньому бере участь багато команд. Тож Катерина Шкльода пообіцяла, що кожна з команд, яка займе призове місце, буде обов’язково нагороджена, зокрема спортивним інвентарем, а також грошовими призами.
Тренер «Старого Луцька» та один з організаторів турніру Дмитро Чайковський відзначив, що турнір вирішили провести для наймолодших баскетболістів міста.

«Хлопці грають з суддями, часовими табло, а це дуже впливає на якість гри. Також учасники можуть спілкуватися з баскетболістами «Старого Луцька». Тому у всіх тут класний настрій», – сказав Дмитро Чайковський.

Також він відзначив рівень наймолодших баскетболістів турніру: «Усі чотири команди U-14 проводять дуже хороші ігри, вони рівні за класом. Приємно, що можна спостерігати технічні та тактичні задумки у хлопців. Кожна з чотирьох команд зіграє п’ять ігор, тому для них це буде хороший досвід. Також всім командам додає мотивації грошові призи від Фонду, тож вони віддають на майданчику всіх себе».
Дмитро Чайковський зауважив, що на цьому майданчику з середини липня проводять вже сьомий турнір, тож, на його думку, Луцьк рухається у правильному напрямку популяризації здорового способу життя.

«Це вже сьомий турнір. Всі турніри, які ми проводимо, відбуваються на майданчиках хорошої якості. Класно, що хороші умови конвертуються в кількість учасників, адже з кожним проведеним турніром їхня кількість та рівень збільшується. Ми, як організатори, також здобуваємо досвід та щоразу намагаємося покращити організаційні питання. Луцьк рухається в правильному напрямку популяризації здорового способу життя серед дітей», – наголосив один з організаторів.

Цікаво, що змагання обмежилися не лише іграми команд. Також учасники демонстрували свої вміння у веденні м’яча, а також влучність з трьохочкової лінії. Переможці отримали баскетбольні м’ячі від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» з рук баскетболістів «Старого Луцька».
Окрім того, в товариському матчі між собою зійшлися баскетболісти «Старого Луцька», яких підсилив-послабив ведучий Сергій Абрамчук, а також збірна аматорів. Аматори продемонстрували хорошу гру, однак дива не сталося, і «Старий Луцьк» переміг без особливих проблем.

Фото: Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вболівальник Показати IP 15 Вересня 2020 21:50
Круте дійство!!! Радію, що діти Луцька мають таку можливість розвиватися під час участі у таких заходах. Організатори МОЛОДЦІ)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus