USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцька дизайнерка створила серію листівок про місто

30 Січня 2016 12:30
Молода луцька дизайнерка Катя Яцушек створила і власним коштом видала листівки про найкраще, що є в рідному місті, - інформує «Слово Волині».

Просто їй дуже сподобався Львів. Навіть не те, наскільки ароматним, кавовим, старовинним та багатим на таємниці він є, а те, як уміють львів’яни подати його через зображення привабливих для туристів місць на листівках, вивісках, магнітиках. Хотілося, щоб таке ж ставлення було і до Луцька – міста дитинства, міста, що в серці, хай куди закине доля.

Графічна дизайнерка Катя Яцушек студентське життя якої, власне, й минуло у стінах Львівської національної академії мистецтв, сумувала, коли приїздила на вихідні чи канікули додому. Супроти Львова, де леліяли кожну кав’ярню, рідне місто в усьому, що стосувалося туристичних послуг, істотно програвало. Нових серій листівок про Луцьк, на створенні яких зналась уже і як фахівець, майже не було. «Я тоді запитувала себе, ну чому, чому цього ніхто не зробить, це ж так просто?» – дивується Катя.

Довго очікувати на «пришельця», який намалює такі листівки, не стала. Уява вже підкидала варіанти, тож лишалося зробити ескіз й опрацювати його на комп’ютері. Так за місяць на світ з’явилася луцька серія, що складається з чотирьох листівок.

На першій – дівчинка під парасолькою. «Коли я її малювала, то думала про нашу вулицю Лесі Українки, – пояснює дизайнерка. – Адже коли йде дощ, то парасольок там найбільше. Графічно цього не зобразила, але це «послання» саме з цієї частини нашого міста».

Ще одна листівка – про парочку, яка присіла на лавочку для закоханих, щоб сповна насолодитися товариством одне одного. Якщо хтось досі не знає, то лавочка, де вгорі зійшлися в поцілунку навіть ліхтарі, розташувалася на проспекті Волі, 15.

І власне, про проспект Волі – стилізована третя листівка. Четверта ж комусь нагадує, а комусь – відкриває Луцьк як місто, де з 2007 року проходить один із найвідоміших джазових фестивалів України – «Art Jazz Cooperation». І в цій листівці про те, що любов – це музика, а музика – це любов, особливо коли йдеться про джаз.

По чотири тисячі примірників кожної листівки Катя Яцушек надрукувала власним коштом.

Була здивована, що, наприклад, місцеві книгарні відмовилися продавати їх. Наразі знайти ці милі картинки можна в Центрі туристичної інформації, у кіоску на території замку та в «Innerspace» – луцькому антикафе, яке ще називають простором для роботи, творчості та відпочинку.

Ціна – від 3 до 8 гривень.

Тож тепер Луцьк «впаде» у поштову скриньку комусь на іншому кінці планети завдяки й лучанці Каті Яцушек. Скажете, нині ніхто не надсилає один одному листівок? А от і помиляєтесь, бо останнім часом дуже популярним в Україні став посткросинг – міжнародний рух, започаткований ще 2004 року.

Так, португальський студент Пауло Магалес придумав майже двадцять років тому сайт із єдиною базою учасників, за допомогою якого всі охочі могли обмінюватися поштовими листівками. Уявіть, сьогодні ви надіслали такий паперовий сюрприз якійсь незнайомій людині, а завтра вже самі отримали чудовий привіт від когось далекого. Цікаво, що у відповідь чекайте ту ж кількість послань, яку надіслали самі. Цей міжнародний обмін листівками перетворює вашу поштову скриньку на скриньку з сюрпризами. Настроєво, хіба ні?

У планах молодої дизайнерки Каті Яцушек створити серію «Закохані в Луцьку». І поки вона готує лучанам черговий сюрприз, ми теж не дрімаймо: кожному під силу створити щось для когось так, наче для себе.



Раніше ж Інформаційне агентство Волинські Новини писало про те, що дизайнерка зобразила на листівках «злачні» туристичні місця у Луцьку. Дівчина передала партію своїх робіт волонтерам, аби допомогти бійцям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 30 Січня 2016 12:35
Катьона молодець =)
Дмитро Показати IP 30 Січня 2016 12:37
боже мій, що це?
Хрен собачий Показати IP 30 Січня 2016 18:53
Картинки як гральні карти, а от дизайнерка гарненька. Ніхто телефончику до неї не знає?..Позалицяюся трохи. :)
вася до Хрен собачий Показати IP 30 Січня 2016 20:41
як назвався те і отримаєш........
Павел Показати IP 31 Січня 2016 10:55
Не банално,файни картини,как буду у Луцку куплу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus