USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Вежа через О»: вийшла друком книга про Луцьк

2 Лютого 2024 19:42
У 2021 році було проведено першу Луцьку літературну резиденцію «Місто натхнення», резидентами якої стали популярні українські письменники Оксана Забужко, Мирослав Лаюк, Любко Дереш, Катерина Калитко, Макс Кідрук. Місто надихнуло їх на написання творів, що увійшли до книги, передзамовлення якої уже стартувало.

Про це повідомили в Луцькій міській раді.

«Вежа через О» – це квінтесенція сенсів, образів, історій та сьогодення Луцька.

«Ми сподіваємося, що кожен лучанин захоче її прочитати, аби ще краще зрозуміти місто, у якому живе. Адже як кажуть, збоку видніше, особливо, якщо збоку «дивляться» такі відомі автори сучасної української літератури. У кожного з них інше бачення, стиль, тематика, але усі вони пишуть про Луцьк. І це круто! Цікавою книга буде і гостям нашого міста, аби в найкоротші терміни пізнати його. А ще унікальними є ілюстрації, які дозволяють побачити під новим кутом і звичне, і приховане, ну і, звичайно, дізнатися нарешті, чому ж Вежа через «О», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: «Не «95-м кварталом» єдиним»: Забужко про свою найбільш луцьку книгу, нерозчищені дворики й мапу людей

Створення книги стало продовженням загальноукраїнської промоційної кампанії відкриття нового туристичного об'єкта – пам'ятки національного значення вежі князів Чорторийських, відреставрованої в межах проєкту «Нове життя Старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна», що його реалізовувала Луцька міська рада.

«Щиро дякуємо нашим партнерам – київській креативній агенції «Баляндраси» та видавництву «Комора» за те, що ні війна, ні кордони, ні відстані не зупинили вихід у світ книги. Продовжуємо повертати свою історію. Далі буде...» – обіцяють у міськраді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus