USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Луцька гімназія № 14 відсвяткувала 75-річчя

29 Листопада 2019 18:08
Луцький навчально-виховний комплекс «Гімназія № 14 імені Василя Сухомлинського» відзначив своє 75-річчя.

Святкові урочистості пройшли 29 листопада у Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка.

Як зазначила директорка закладу Марія Кардаш, за свою історію зі звичайної сільської школи на окраїні міста навчальна установа доросла до потужної гімназії, однієї з найкращих у Луцьку.

Зараз у стінах комплексу навчаються 1142 учнів та більше 200 дошкільнят. Заклад нараховує 110 педагогів, близько 20 вихователів і 60 працівників.

«Дорогі діти, випускники, педагоги, батьки, шановні гості, прийміть теплі слова щирих привітань з 75-річчям нашої гімназії. Коли ювілей святкує людина, вона перегортає сторінки свого життя, коли ювілей святкує освітній заклад, школа, то це літопис поколінь педагогів, які своєю невтомною працею плекають інтелектуальну еліту рідного краю. Історія нашого закладу виписана любов’ю до дітей, відданістю справі на 75 сторінках-роках свого існування. Вона засвідчила вірність традиціям, прагнення випереджувати час, бути в авангарді освітянського руху. А невичерпним джерелом мудрості, творчості та наснаги є для нас педагогічна спадщина Василя Сухомлинського.

14-й школі, скажу вам по секрету, завжди щастило на хороших вчителів. І сьогодні я з приємністю хочу сказати, що найбільшою нашою гордістю є педагогічний колектив, де кожен – це особистість з оригінальними ідеями, з яскравим творчим обличчям, з почуттям високої громадянської відповідальності за дітей і за сам навчальний заклад», – сказала Марія Кардаш.
Також вона подякувала ветеранам навчальної праці, присутнім у залі.

«Напевно, високі здобутки наших учнів – це найкращий результат діяльності навчально-виховного комплексу. І хоч не одне покоління навчалося і навчається в гімназії, але і зараз багато доньок, синів, внуків перших випускників продовжують навчатися саме в нашому закладі. Тому учнівський колектив, справді, – найбільша наша гордість», – наголосила директорка гімназії.

Вона розповіла, що колектив готує до друку книгу-історію закладу, де планують вмістити імена відомих випускників школи.
Опісля настав час для офіційних привітань і вручення численних подяк та відзнак, зокрема педагогам гімназії.

Як поділився заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук, попри те, що він звик виступати на різноманітних заходах, коли виходив на сцену, то неабияк хвилювався.

«Зайшовши в зал театру, я відразу побачив багато знайомих облич. Я як учень 14-ї школи згадав роки, проведені в учнівському колективі, вчителів, які навчали мене рахувати та писати, мислити загалом. Тому в цей день хочеться, звичайно, привітати всіх, причетних до життя нашої школи. Це і вчительський колектив, і батьки, і інші працівники школи, і самі учні», – зазначив Костянтин Петрочук.
Від імені виконувача повноважень Луцького міського голови, секретаря міськради Григорія Пустовіта він пообіцяв, що міськрада і надалі продовжуватиме працювати в напрямку розвитку освіти та впорядкування шкіл міста.

«Прийміть щирі вітання з нагоди 75-ї річниці з дня створення закладу. Кожного року ваш заклад презентує найкращі взірці організації освітнього процесу, результатом якого є значні здобутки і перемоги вихованців. Високий професіоналізм, творчий потенціал, великий досвід і самовіддана праця педагогів сприяють творчому розвитку особистості. Завдяки вашій нелегкій праці, використанню інноваційних методів в освітньому процесі здобувачі освіти успішно засвоюють навчальний матеріал.

У непростих умовах сьогодення, в період реформування освітньої галузі ви залишаєтеся відданими професії, якісно виконуєте свої професійні обов’язки. Нехай і надалі добрі традиції панують у дружньому колективі гімназії, ваша благородна праця приносить радість, усмішки, надії на добро та успіх кожному. Сторицею нехай повертається до вас любов, добро, знання, якими ви так щедро засіваєте свою професійну ниву», – зачитав звернення до педагогічного колективу школи від секретаря міськради Григорія Пустовіта Костянтин Петрочук.
Подяки вчителям вручила також очільниця управління освіти Зіновія Лещенко.

«Продовжуючи себе у вихованцях, погодьтеся, колеги, що ми творимо себе. Професія учителя – від Бога. І тут справді красиві душею люди», – наголосила головна освітянка міста.
Своєю чергою, ексдиректор гімназії, заслужений працівник освіти України, Почесний громадянин міста Луцька Богдан Свереда розповів, що, на його думку, найважливіше у вихованні молодого покоління.
У перервах між промовами присутніх у залі тішили своїми виступами зразковий хор учнів гімназії, зразковий ансамбль танцю «Любисток», народний фольклорний колектив «Дивоцвіт» та ін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus