USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцька громада отримає 7,5 км трубопроводів різних діаметрів технічної допомоги від USAID

19 Січня 2023 09:41
У рамках Меморандуму про взаєморозуміння і співпрацю між Луцькою міською радою і USAID Проєктом енергетичної безпеки (ПЕБ) місто отримає трубопроводи різних діаметрів загальною протяжністю 7,5 км.

Про це повідомили у міськраді.

Трубопроводи діаметром від 1020 мм до 57 мм використовуються для транспортування теплоносія та гарячої води від котелень та центральних теплових пунктів до споживачів та є найслабшим місцем теплового господарства міста, адже близько 80% мереж вичерпали експлуатаційний ресурс та є аварійними.

Триває отримання трубопроводів діаметром 57 мм і 76 мм протяжністю 800 м і 678 м відповідно, діаметром 133 мм протяжністю 728 м. А також великих діаметрів – 1020 мм, 730 мм, 630 мм, відповідно протяжністю 11 м, 2 м та 160 м. Ці труби суттєво поповнять сформований на ДКП «Луцьктепло» аварійний запас та дозволять більш ефективно усувати витоки на мережах та відновлювати теплопостачання містянам.
Як зазначається, міська рада та комунальне підприємство «Луцьктепло» вживають усіх заходів для забезпечення безперебійного постачання тепла і гарячої води всім категоріям споживачів у цей найскладніший з часів незалежності України опалювальний сезон. Щобільше трубопроводів буде в розпорядженні підприємства, тим швидше якісніше працівники зможуть виконувати роботи, замінюючи аварійні ділянки.

Як інформує Суспільне, згідно з Меморандумом про співпрацю між Луцькою міською радою і USAID Проєктом енергетичної безпеки для «Луцьктепла» нададуть також таке матеріально-технічне забезпечення:

екскаватор-навантажувач;

два дизель-генератори;

сіль для очищення води;

7,5 км трубопроводів різного діаметру;

запірну арматуру різного діаметру;

сальникові компенсатори.

Частину допомоги, зокрема навантажувач та два кілометри трубопроводів, «Луцьктепло» уже отримало. На решту – ще очікують.

«Під цей Меморандум місто формувало потребу в різних засобах і для укриттів, і для лікарень, і зокрема для «Луцьктепла». Нами було сформовано заявку з матеріально-технічних засобів, необхідних для проходження опалювального сезону», – розповів речник підприємства Антон Безносиков.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучани Показати IP 19 Січня 2023 10:51
американські платники податків допомагають , а Луцьктепло надає послуги за пільговим тарифом,замість ринкових. Добрі за чужий рахунок.
Толік з Кічкарівки Показати IP 19 Січня 2023 12:52
О, та з тих труб мона зробити новий перегонний апарат на горілчаному заводі !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus