USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Луцька кондитерка передає бійцям на фронт печиво з їстівними картинками

22 Жовтня 2022 08:02
Кондитерка з Луцька Анна Кравчук випікає для військових імбирне печиво, яке прикрашає їстівними малюнками з вафельних листів.

Кожне печивко упаковують і складають у коробки, розповіла Суспільному жінка.

Про збір дитячих малюнків для печива кондитерка-волонтерка оголосила в інтернеті. З надісланих робіт на комп’ютері формує папки і готує до друку.

З її слів, на таку ідею почали зголошуватися і знайомі, і незнайомі люди, які також пропонували продукти або кошти на їх закупівлю.

«Я подала ідею, люди підхопили, і воно так поїхало. Після того як запустила цю акцію, люди почали відгукуватися, мене це розчулило до сліз», – каже майстриня.
Читати ще: Продукти та випічка: як у волинському коледжі допомагають військовим

У тісто, крім пшеничного борошна, жінка додає мед та спеції, зокрема корицю, кардамон, гвоздику й імбир. Анна Кравчук каже: перевага її печива в тому, що є можливість тривалого зберігання без втрати смакових властивостей.
«Печиво набирає свого смаку, м’якості, відпочиває в пакеті, тобто воно спокійно доїжджає до хлопців і вони вже можуть ним смакувати. Багато років печу, і на весілля, проте такого ще не було, щоб емоції пробирали до сліз. Це робота через сльози», – каже жінка.

Читати ще: «Воюю біля печі»: волинянка майже пів року пече хліб захисникам на фронт

Малюють та допомагають прикрашати печиво надрукованими вафельними картинками діти господині. Донька Надія Кравчук розповідає: створила малюнок зі словами «Спасибі за мирне небо».
Зі слів Анни Кравчук, дитячих малюнків багато, тому планує в майбутньому зробити виставку. Нині кондитерка завершує формувати п’яту передачу на фронт. До кожного печива додає пакетики з чаєм, кавою та цукром.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus