USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Луцька міська рада хоче судитися з ОДА через неправомірне погодження приміських маршрутів

15 Листопада 2021 13:19
Волинська облдержадміністрація допустила на приміські маршрути, що пролягають через Луцьк, перевізників, які нехтують екологічними стандартами та продовжують розраховувати пасажирів готівкою.

Про це стало відомо 15 листопада під час засідання позачергової сесії Луцької міської ради.

Як поінформував начальник відділу транспорту Луцької міської ради Віктор Главічка, у листопаді 2021 року в облдержадміністрації погодили рух приміського маршруту центральними вулицями і проспектами Луцька, що суперечить умовам меморандуму про співпрацю між Луцькою міською радою та ОДА, а також вимогам законодавства.

У згаданому вище меморандумі Волинська ОДА надала принципову згоду на погодження маршрутів приміських пасажирських перевезень територією міста з Луцькою міською радою. Проте саме обласна державна адміністрація неодноразово порушувала вказані домовленості, кожного разу вишукуючи для цього нові юридичні шляхи та укладаючи чи продовжуючи договори про перевезення безпосередньо з перевізниками, транспортні засоби яких не відповідають вимогам міста щодо їх якості, та які користуються готівковою формою оплати проїзду.

Зокрема, з 4 листопада 2021 року з дозволу Волинської ОДА та без погодження з Луцькою міською радою, як організатором перевезень, відкрили автобусний маршрут № 150 «с. Підгайці – Завокзальний ринок». Маршрут проходить через усі центральні вулиці міста, а саме: Дубнівська, Київський майдан, Рівненська, Відродження, Молоді, Соборності, Гордіюк, Конякіна. Містом почали курсувати автобуси «Богдан» та «Еталон», що не відповідають екологічним параметрам, здійснюють зупинки в недозволених для цього місцях та користуються готівковою формою оплати проїзду без фактичної видачі документів на проїзд.

«Така ситуація не лише розбалансовує маршрутну мережу ключовими вулицями міста, створює загрозу учасникам дорожнього руху, але й фактично є спробою повернути ринок транспортних перевезень в «тінь» та спекулювати в майбутньому на формуванні тарифів, не маючи фактичного обліку пасажиропотоку», – наголосив Віктор Главічка.

Він додав, що те, що автобусний маршрут №150 починає свій рух від Завокзального ринку – це порушення вимог ЗУ «Про автомобільний транспорт», згідно із яким приміські маршрутки мають здійснювати свій рух від автостанції, що, до слова, знаходиться зовсім поруч.

Депутати скерували звернення до голови Волинської обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка з проханням організувати рух приміських автобусів вулицями Луцька.

«Луцька міська рада вкотре заявляє про рішучу незгоду з діями профільних підрозділів Волинської ОДА, які уповноважені Вами вибірково за окремою процедурою надавати дозвільні документи на рух територією міста перевізникам, транспортні засоби яких не відповідають сучасним вимогам міських перевезень, не ведуть обліку оплати проїзду пасажирів та фактичного пасажиропотоку», – йдеться у зверненні.

«Це третє і останнє звернення. Більше ми звертатися не будемо. Коли ми з усіх сил, використовуючи всі ресурси, оновлюємо і приватний громадський транспорт та електротранспорт, у нас з’являються маршрути, 95% яких пролягає містом, але їх вважають приміськими. Якщо не буде адекватної реакції на те, що відбувається на ринку перевезень, ми будемо подавати позови в суд і скасовувати рішення облдержадміністрації», – обурився Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Нагадаємо, 26 серпня під час сесії Луцької міської ради розглянули звернення щодо дотримання умов меморандуму та продовження дії договорів на перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах, що не виходять за межі Луцької міської територіальної громади.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Пасажир Показати IP 15 Листопада 2021 13:37
Нехай міська рада відкриє маршрут за яким можна доїхати з пр.Молоді чи Відродження до водоканалу чи в кінець вул.Дубнівської без пересадки, чи телепати на маршрутку №1, тоді можна говорити про №150.А ще не згадали про Луцьк - Воротнів, також плететься як 150 тими ж вулицями.
5545 Показати IP 15 Листопада 2021 13:38
Доброго дня!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Маршрут 104!!!!!!!!!!!!!!!!!! Луцька міська рада просимо!!!!!!!як міський за 8 грн!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Фірман Показати IP 15 Листопада 2021 14:00
Так буде тривати до тих пір, поки не розробите і не затвердите Схему міського транспортного руху ! Приміські автобуси - тільки до адміністративної межі Луцька ! На кожному в'їзді у місто розмістити пересадочні автобусні пункти. Ці перехоплюючі пункти з'єднати між собою міськими кільцевим і хордовим марштутами ! Міський громадський транспорт - тільки на електротязі ! І проблема вирішиться автоматично ! P.S. А для втихомирення буйних продажних обласних управлінців запровадьте ініціативу і дайте дозвіл міським маршруткам продовжити міські маршрути до Рівного, Львова, Ковеля, а влітку і до Шацька ! Побачите, як засовають с&аками, а машрутчики наб'ють їм ше й морди !
ФірманУ до Фірман Показати IP 15 Листопада 2021 14:48
Пігулку терміново! :)
лучани Показати IP 15 Листопада 2021 14:47
Відновіть маршрут №23!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus