USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцька міська рада не захотіла фінансувати дитячі садочки

30 Вересня 2015 16:16
Народні обранці обласного центру не забажали підтримати проект рішення про фінансування ДНЗ Луцька, попри три спроби голосування.

Про пріорететність фінансування дошкільної освіти у 2016 році та подолання проблеми недостатності місць в ДНЗ розмовляли під час засідання 78-ї сесії Луцької міської ради.

Зі слів члена депутатської групи «Новий Луцьк» та автора проекту Андрія Осіпова, на цей момент часу у Луцьку існує проблема недостатності місць в ДНЗ. Так, він повідомив, що офіційно понад 10% (неофіційно близько 20%) дітей не мають місць в дошкільних закладах.

«Відтак не виконуються вимоги щодо обов’язковості дошкільної освіти, що визначені законодавством України. Також є неприпустимим фінансування видатків на дошкільну освіту по «залишковому принципу». Бюджетні запити свідомо зменшуються в порівнянні до реальних потреб. Недотатність фінансування перекладається на плечі батьків виховаців дитячих садочків. Справжні потреби фінансування не оприлюднюються, не обговорюються», - заначив обранець громади.

Тому, на думку доповідача, вкрай необхідним є розширення мережі ДНЗ, аби повністю подолати проблеми недостатності місць в дошкільних навчальних закладах.

«Не можна сказати, що це питання не нагальне. Протягом останніх трьох років ми виділяли серйозні кошти на дошкільну освіту, зокрема, більше 1 мільйона 200 тисяч гривень на ремонт дахів. Окрім того, плануємо працювати по енергозберігаючих технологіях. Однак, якщо мова про фінансування стосується господарських питань, то на миючі засоби з батьків збирати кошти не треба. Треба чітко знати, на що і як витрачати кошти і тоді не буде виникати питань ні в батьків, ні в контролюючих органів», - відповів на це Луцький міський голова Микола Романюк.

«Нараз мені сподобались слова головуючого, хоча я рідко кажу це в цьому залі. Ваші слова збігаються з нашою позицією» , - зазначив Андрій Осіпов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 30 Вересня 2015 16:28
Виходить, що Романюк красава. Нам не треба іншого мера. Голосуймо за Миколу, Будемо іти в Європу!
Анонім Показати IP 30 Вересня 2015 16:33
Краще виділять на пам‘ятники бандері ....., а ніж діткам!
Мама Показати IP 30 Вересня 2015 16:42
В дитячих садочках повна вакханалія, як звичайно і в школах.Директори живуть,як королі все собі. Ніякого контролю, нічогісінько. З батьків здирають кошти на все. Їх ніхто не контролює. Міська рада затвердила,щоб кошти всі перераховувати на рахунок садочків.але це все мильна булька виходить.Позбирали ці завідуючі збори батьків і сказала,що дали на розсуд садочків.,який дурак хоче віддати гроші зі своїх лап. Почали нас лякати,що з цих коштів банки будуть здирати 50% податків. Це ужас.А батьки сидять, як лохи і все це вірять.Якщо приймаєте щось, то виконуйте все і продумайте,як це це все мє бути.
Реаліст Показати IP 30 Вересня 2015 22:12
Кликун-куди важливіше!!!
Лучанка Показати IP 12 Листопада 2015 14:40
Є така завідуюча, Тамара Олегівна. Мало того що завідує садочком (№36), підпрацьовує в школі-гімназії№14, то вже й на пенсії давно. Невже незамінна така? Чому молоодих не беруть. До смерті там має сидіти? З батьків бере грошиська, щей з працівників три шкури дере!!! Коли поженуть в шию??!
Сергій Показати IP 16 Грудня 2015 22:36
Старі с*ки-пенсіонери сидять на роботах і звільняються лише після смерті . Пенсіонери отримують пенсію та зарплату , постійно попихаються молоддю хоча самі робити нічого не хочуть даже свої прямі обовязки . Окрім цього в тролейбусах катаються безкоштовно , а діти які їдуть до школи змушені платити . В аптеках знижки . Натомість молодь змушена працювати за себе та колег пенсіонерів яких шкодує керівництво яке також пенсійного віку . А заробітна плата у молоді менша тому що наші пенсіонери мають доплати за вислугу років і т.д. А молодь х...р доживете до їх віку тоді отримаєте ... Питання як дожити ? У молоді малі діти які хочуть їсти незалежно від того які ціни та й одягнути потрібно та й за садочок заплатити за школу , інстетут на школу на ремонт школи та садочка себе одягнути та у дома ремонт потрібний посуд також зайвим не буде і т.д. А наші любі пенсіонери як завжди самі бідні та нещасні .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus