USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Луцькраді засумнівалися в прозорості створення «комісії Романюка»

26 Травня 2014 17:56
У Луцькій міській раді хочуть змінити склад спеціальної комісії, яка вивчає конфлікт між підприємцями та облспоживспілкою.

Це питання стало дискусійним під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, сьогодні, 26-го травня.

Нагадаємо, підприємці Завокзального ринку на певний час «зірвали» 59-ту сесію Луцької міської ради 30-го квітня. Тоді вони домоглися, аби влада не розривала договір про оредну землі із облспоживспілкою. Тоді як компроміс вирішили створити тимчасову комісію для вивчення порушень Волинської облспоживспілки. Її сформували з 14-ти осіб, серед яких представники облспоживспілки, громадські активісти, депутати, члени виконкому, працівники профільних управлінь Луцької міської ради.

Сьогодні, 26 травня, заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев запропонував депутатам підтримати проект рішення, згідно з яким склад комісії мають збільшити до 22 осіб і продовжити її дію з 10.06.2014-го року до 17.06-го 2014-го року.

Однак члени засідання засумнівалися у прозорості створення тимчасової комісії.

«Розпорядження, яке прийняв міський голова, не передбачало залучення осіб з виконкому у склад комісії. Вона формувалася якимось непрозорим способом, адже там з’явилося 5 посадових осіб. Ми прийшли до висновку, що міський голова порушує суть цього рішення, й звернулися до нього з пропозицією, щоб він виключив невиправдано залучених осіб з членів комісії, а щоб вони були лише експертами. Натомість до нас не прислухалися, й мер вирішив розширити склад комісії», - говорить депутат Юрій Вега.

Тарас Яковлев наголосив, що у розпорядженні міського голови йшлося про обов'язкове залучення певних осіб, однак про заборони нічого не говорилося.

«Порушення немає. Головне, аби комісія працювала, й прийняте рішення в кінцевому результаті задовольнило більшість», - апелює Тарас Яковлев.

Депутат Петро Савчук попросив назвати осіб, які розширять персональний склад тимчасової комісії з вивчення проблеми щодо облспоживспілки.

Втім, таких даних заступник мера надати не зміг та повідомив, що це лише квотні місця, без конкретних імен.

Це рішення не підтримали й запропонували Тарасу Яковлеву на розгляд сесії назвати тих, хто увійде в тимчасову комісію.

Нагадаємо, під час зустрічі з міського голови Миколи Романюка із громадськими активістами 16 травня мер спершу відмовлявся виводити будь-кого зі складу комісії, погоджувався збільшити її кількісний склад. У результаті переговорів міський голова погодився вивести зі складу комісїі Олександра Козлюка та Олексаднра Рачкова і ввесети усіх запропонованих представників громадських організацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 26 Травня 2014 18:12
Не дивно сумніватися в словах Романюка. Скільки разів робив "бре-бре", що й порахувати важко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus