USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцька міськрада «закриває» очі на порушення бізнесмена?

28 Серпня 2015 21:46
Луцьку міську раду містяни називають корумпованою та такою, яка «протягує» чиїсь інтереси попри будь-які перепони. Про нові факти щодо скандальної автомийки на вулиці Ковельська у Луцьку розповідає в ексклюзивному інтерв’ю Інформаційному агентству Волинські Новини активістка Людмила Ковальчук.

Нагадаємо, луцький підприємець взяв землю під гаражі, а зробив автомийку. Три роки місцеві жителі «воювали», втім, попри значні порушення у веденні справи, бізнесмен отримав підтримку певних депутатів, а, отже, довгострокову оренду та дозвіл на автомийку.

Лучанка Людмила Ковальчук впевнена, що в міськраді бізнес має своє лобі, бо дозвіл йому дали попри те, що цією справою займаються правоохоронці, навіть більше того – відкрито кримінальне провадження. Натомість депутати говорили, що у стосунках з правоохоронцями вже все «чисто».

«Міська прокуратура з травня «тягне» цю справу, затягуючи кримінальне провадження. Мабуть на слідчого тиснуть, бо він то відкриває, то закриває провадження, а потім знову відновлює. Я зі слідчим вчора (ред.,27-го серпня) говорила, він каже, що справа закрита, але я маю відповідь на мій запит з обласної прокуратури, що справа поновлена. А як так виходить, що слідчий про це ні слова не знає?! Він казав, що йому не приходило з обласної прокуратури повідомлення скасування постанови про закриття справи. Щодо міліціонерів, то мені сказав виконувач обов’язків начальника Луцького міськвідділу Петрушин, бо керівник Шпигау відпстці, що ця справа буде закрита лише після рішення апеляційного суду», - розповідає пані Людмила.

Пані Людмилу Луцька міська прокуратура інформувала, що нею прийнято рішення про внесення зазначених відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення ч. З ст. 197-1 КК України (Самовільне зайняття земельної ділянки).
З приводу автомийки в Управлінні МВС України у Волинській області повідомили, що під час проведення досудового розслідування встановили, що громадянин Радченко П.П. самовільно захопив земельну ділянку площею 0,0067 га та здобуто інформацію про те, що інспекцією сільського господарства у Волинській області було накладено штраф в розмірі близько 400 гривень, який був сплачений та не оскаржувався.

«У подальшому, Інспекцією ДАБК проведено перевірку, під час якої встановили, що Радченко П.П. декларацію про початок реконструкції гаражів на автомийку з кафе не подавав, хоча реконструкція фактично здійснена. З даного приводу інспекцією ДАБК вине0ла постанову про стягнення з Радченка П.П. штрафу в розмірі близько 42 000 гривень. Дану постанову Радченко П.П. оспорював у Волинському адміністративному суді, проте рішення залишили без змін та зобов’язали останнього сплатити штраф», - йдеться у письмовій відповіді.

Та додано, що на сьогоднішній день рішення Волинського адміністративного суду оскаржується у Львівському апеляційному адміністративному суді.
Зауважимо, що під час розгляду на сесійному засіданні питання Петра Радченка, голова земельної комісії Володимир Никитюк звітував, що з бізнесом все в порядку.

«Ми приїжджали туди, заслухали дві сторони. Дві комісії підтримали надання Радченку земельної ділянки, бо всі дорікання від правоохоронних органів за станом на цей момент вже відсутні. Жодного негативу немає», - запевнив обранець громади.

А в «свіжій» відповіді пані Людмилі від Луцького міського відділу УМВС України в області підтверджено те, що постанову про закриття даного кримінального провадження скасували. На даний час проводиться досудове слідство з метою повного, всебічного та неупередженого розслідування даного кримінального провадження.
«Зараз складається ситуація так, що бізнесмену Луцька міська рада дала дозвіл на реконструкцію гаражів під мийку. Відповідно, тут іде перекручування фактів та гра на словах. У зв’язку з цим документом він виграє суд, бо міська рада у своєму рішенні підтверджує факт, що у нього там гаражі, а не мийка, бо ж їх дозволяють реконструювати. А далі закривається судова справа, потім кримінальне провадження. Окрім того, їхнє рішення незаконне, бо коли відбувається судовий розгляд, то давати ту землю не можна.

Виходить, що депутати всупереч усім законам дали легалізувати бізнесмену свою справу й допомогли «загладити» усі судові та правоохоронні кути.

Я думаю що депутати так вчинили, бо підприємця лобіюють певні люди. На підтвердження цього скажу те, що коли відбулося голосування в міськраді, то Петро Радченко вийшов із залу, потиснув руку Олександру Семенюку, який очолює постійну комісію з архітектури, і головному архітектору Луцька Леоніду Герасимюку», - розповідає лучанка Людмила Ковальчук.

Жінка із сумом каже, що, борючись три роки за свій спокій, вдалося добитися того, що автомийка припинила свою роботу і нестерпний гул затих. Втім, каже пані Ковальчук, після таких рішень про півтора року спокійного та нормального життя можна забути.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини раніше повідомляло, що за ширмою політичних ігор та домовленостей робляться справи, які творять життя міста. Втім, влада та депутати не завжди відстоюють саме інтереси громади. Тому ІА Волинські Новини спробувало з’ясувати, що і хто стоїть за рішеннями, які покликані боротися з корупцією, земельним «перекроєм» та лобіюванням інтересів бізнесу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Василь Показати IP 28 Серпня 2015 23:08
Я давно казав тих старих пе*дунів в архітектурі та в міськраді давно треба гнати. Працює принцип рука-руку миє в тому числі наші правоохоронні органи.
Нейтралітет Показати IP 28 Серпня 2015 23:42
"Три роки місцеві жителі "воювали""-це хто??? Одна неврівноважена сусідка???? Де дві позиції??
Анонім Показати IP 29 Серпня 2015 00:55
Не можна йти на поводу сусідки, тим паче її садиба знаходиться навіть не межа в межу, а трохи таки далеченько. Чому не зробити експертизу по силі шумів і тоді притягнути сусідку до відповідальності. Не збила з бізнесмена гроші- то тепер мають всі що слухати...... депутати на сесії, правоохоронні органи і прокуратура без діла не сидить, а все із за скандалістки. Подібне проходили і ми, тільки аргументований доказовий наступ припинить її наїзди. Таких тьоть зразу треба ставити на місце- це як " вампіри" , вибрала жертву і. кайф отримує від творимх нею гадостей. До суду її ... щоб не забирала у час у депутатів , не роби ла збитки підприємцю і взагалі знайшла собі інше заняття , як приклад : попросилась до цього підприємця. на роботу , все б якась би занятість, а то самотність і " невостребованность " , роблять чорну справу....
Юрій Показати IP 29 Серпня 2015 08:08
коментар було видалено
Юрій Показати IP 29 Серпня 2015 08:08
То не сусідка,а жирна зелена жаба, якій аж зводить від того,що хтось думає, працює, розвивається. За правилом "зделать гадость - тоже радость". (наскільки я розумію така "розумна" жінка прожила все життя десь в контролюючих органах, або де-інде наглядаючи, але не працюючи). Це місто, і тут мають бути мийки автомобілів, магазини, заводи і т.д. Це бізнес,який дає роботу людям,податки в бюджет.Чи місту потрібні лише контролери та адміністрації ???
лучани до Юрій Показати IP 29 Серпня 2015 10:52
ЇЇ адреса 127, тобто живе на інші стороні дороги. Також ця дама має ліцензію на торгівлю алкоголем. Прибирає конкурекнта.
лучанка Показати IP 29 Серпня 2015 09:37
Луцьку міську раду містяни називають - піар управлінням по балаганах і встановленні памятників
А до лучанка Показати IP 29 Серпня 2015 11:38
Добавлю пам'ятників низькосортних, але з відкатами
на фронт Показати IP 29 Серпня 2015 11:30
Про що мова.Забудова ж незаконна.
Виборці міста Луцька Показати IP 29 Серпня 2015 12:41
Насправді продовженням цієї історії вражає. надалі стає все смішніше і смішніше. пані Ковальчук, яка не зрозуміло з яких підстав веде діяльність проти цього підприємця. Її домисли не грунтуються на фактак, вона ніколи їх не доводить нічим ,просто не дає нормально працювати бізнесу,який вносить податки у бюджет нашого міста.Мабуть варто перекрити трасу національного значення, яка теж не дає їй спокійно віпочивати. Стверджує , що це не є міжособистісних конфлікт, хоча аргументацію з правової точки зору не надає ніякоі. Тобто цим самим доказує, що тут грають більше почуття заздрості. Її важко назвати активістом, більш мабуть паранально хворою особисто,яка прикладає максимум зусиль, щоб насолити даному підприємцю.Цікавими є стосунки Ковальчук і нашого славнозвісного Данильчука, можливо вони співпрацюють для викачування грошей з бізнесмена. Недаремно в кулуарах нашого міста ходить інформація як Павло Петрович створює штучно шум біля будівництв підприємцями споруд для ведення бізнесу і потім гасить цей шум, отримуючи тисячи доларів. Мабуть після скандалу з кришування бурштину , після якого Наш депутат був знятий з посади голови Правого сектору, швидко оговтався і знову почав отримувати дохід не зовсім законним шляхом. Шановний,Павло Петрович, нам такий депутат-патріот не потрібний,мабуть своє патріотство доведіть краще в зоні Ато , пліч-о-пліч з хлопцями, які є справжніми патріотами, а не ховайтесь за їх спинами.
Не всі до Виборці міста Луцька Показати IP 29 Серпня 2015 13:24
Не говоріть за всіх. В першу чергу забудова не законна - треба виконати вимоги закону. По-друге, якщо в вас є факти, то звертайтеся в відповідні органи. І в першому і в другому випадку громада вас підтримає, причому вся. А якщо знову ділити на свій і чужий, то і ви нічим від них не відрізняєтется.
Виборці міста Луцька до Не всі Показати IP 29 Серпня 2015 20:00
Ви розумієте твердження того, що ця будова є незаконною неправильна. Сама будова є законною, підприємець отримав всі дозволи на іх побудови і будь-який юрист Вам це підтвердить . Зміна цільового призначення була незаконною, точніше іі не було взагалі, але це не є настільки небезпечним правопорушенням. можете відкрити кримінальний кодекс або адміністративний кодекс і в цьому пересвідчитись. Якщо вважати це так , як описує пані Ковальчук, то половина забудов в місті Луцьку повинна бути повернута до попереднього стану.А це смішно і ці питання взагалі не піднімаються. А чому ставиться наголос на цій забудові і саме паном Данильчуком не зрозуміло.
Лучанин Показати IP 29 Серпня 2015 13:19
"Втім, влада та депутати не завжди відстоюють саме інтереси громади." - назвіть будь ласка хоч одне рішення, де б відстоювалися інтереси громади. "Не" поставлено не вірно. Доволі дивно дивитися, коли депутат говорить: "До мене звернулися з приводу того що течуть труби...", "...заасфальтувати доріжку..." тощо. А міськрада в нас для чого? Не вони повинні це вирішувати? А якщо міськрада не вирішує то є прокуратура. Все передбачено. А хто ж такі депутати і які в них функції? Комусь з громади вони потрібні і для чого?
Волинь Показати IP 29 Серпня 2015 21:12
Багато запитань до Романюка з Козюрою, котрі так спритно маніпулюють продажем чи арендою земельних ділянок Луцька. Звідси все і росте : дальшн зміни цільового призначення землі і пішло-поїхало. Таке враження. що ці два брати-акробати Луцьк по третьому кругу перепродають.
вячеслав Показати IP 9 Листопада 2018 12:14
есть правила и закон! давайте устроим анархию - захватил ,украл , а потом подмазал и оформил! ура справедливо! мы стремимся к цивилизации? а оправдываем укравшего! вот и в стране так! шустрые все прибирают к рукам!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus