USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцька міськрада звернулася до президента

29 Квітня 2015 15:49
Тарифи на газ та електроенергію для населення Луцька міськрада назвала необґрунтовано завищеними та звернулася до гаранта Конституції щодо їх врегулювання.

Відповідне рішення ухвалили під час 73-ї сесії міської ради 29 квітня.

Як розповів автор проекту рішення «Про звернення до Президента України щодо регулювання процесу з підвищення тарифів на газ та електроенергію» депутат Андрій Козюра, у зверненні йдеться про те, що у скрутний для країни час український народ був поставлений перед фактом підвищення плати за природний газ та електроенергію.

Зокрема, 26 лютого 2015 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, прийняла Постанову №220 «Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню», якою вкотре збільшили ціну електроенергії для населення.

Окрім того, 3 березня 2015 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, прийняла Постанову №583 «Про встановлення роздрібних цін на природний газ, що встановлюється для потреб населення», якою впроваджено підвищення ціни на газ для населення на 280 %.

Депутат наголосив, що нині Україна самостійно видобуває близько 19,5 мільярда кубометрів газу при попиті для населення в 21,5 мільярда кубометрів. При цьому ціна видобутку блакитного палива дозволяє встановити ціну на газ для населення у розмірі 2 356 гривень на противагу ціни, що запропонована Урядом у розмірі 7 188 гривень, навіть з урахуванням 2 мільярдів кубометрів імпортованого газу, якого бракує.

Така колосальна різниця, з його слів, вказує на закладені надприбутки для власників енергетичних компаній, якими до цього часу залишаються олігархічні структури.

Як йдеться у документі, необґрунтоване підвищення тарифів на газ для населення та підвищення цін на електроенергію призведе до посилення соціальної несправедливості у нашому суспільстві, переходу значної кількості українців з статусу малозабезпечених в жебраки, та фактично поставить людей за межу виживання.

Вказані кроки Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, та Уряду породжують відчуття незахищеності, що підриває довіру до влади та її авторитет, а також ставить під сумнів проведення реформ в інтересах власного народу.

Президента закликають невідкладно вжити наступних заходів:

Член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук зауважив, що підтримує проект рішення, адже підвищення тарифів не має жодного обґрунтування, а вартість житлово-комунальних послуг не співмірна з доходами українських родин та часом становить 50% зарплати.

Депутат Юрій Вега зазначив, що зараз енергопостачальні компанії за злочинно низькими цінами купують електроенергію в енергогенеруючих компаній і за злочинно завищеними цінами продають її населенню. Текст звернення, на його думку, навіть занадто м’яко сформульований.

У підсумку, депутати ухвалили проект рішення про звернення, яке спрямують не лише президенту, а й голові ОДА та мерам міст обласного значення на Волині, аби ті підтримали його.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анатоль_ Показати IP 29 Квітня 2015 15:55
Тарифи конче необхідно піднімати, щоб люди розуміли як жити в Европі
балакун до Анатоль_ Показати IP 29 Квітня 2015 15:59
Паралельно потрібно рівень життя піднімати.
Patrik до Анатоль_ Показати IP 29 Квітня 2015 17:03
У тебе Толян, як у хронічного імпотента, типова мрія, щоб щось таки піднялося... Хоча би тарифи... Не зачіпай Європу, лікуйся ол*ню.
ви до Анатоль_ Показати IP 29 Квітня 2015 17:30
той троль?вишліть фоту..
Анатоль_ до ви Показати IP 29 Квітня 2015 18:11
дай твою адресу
Анонім до Анатоль_ Показати IP 30 Квітня 2015 10:07
Німець Норберт, бувший мер м. Трір за обігрів 2-х кімнатної квартири в 60 кв.м. в РІК сплачує 50 євро. Про це він особисто розповів за круглим столом 29.04.2015 року, на якому ділився досвідом 20 річної роботи по переробці сміття. ХОЧУ В ТАКУ ЄВРОПУ,
Лучанин до Анонім Показати IP 30 Квітня 2015 10:16
В німців майже не існує таке поняття, як централізоване теплопостачання! Замість того, щоб дозволити лучанам встановити автономне опалення та позакривати застарілі котельні, романюк бере кредит в 14млн. євро на латання дирявих мереж і так званої модернізації котелень. Скільки мільйонів осяде у владних кишенях і кишенях єрємєєва, чия котельня і далі буде опалювати пів міста? Це по нашому, ПО-УКРАЇНСЬКИ, В Європі такого немає.
Коля Показати IP 29 Квітня 2015 16:08
А Президент що сам не знає що робить? Треба ще звертатись і просити щоб зробив "поблажку"? Краще б підняли достойно зарплати і пенсії і люди не ходили з тими довідками і так далі
Анонім до Коля Показати IP 29 Квітня 2015 19:52
олігархи тільки посміються із таких пропозицій. адже ці необргунтовано завищені тарифи - це для когось надприбутки.
Анонім Показати IP 29 Квітня 2015 16:17
Невже за людей згадали ? Не забудьте про відповідь гаранта написати.
Лучанин Показати IP 29 Квітня 2015 17:16
Залік! Луцькрада відмітилася. Тепер можна сміливо чекати наступного подорожчання.
гоцул Показати IP 29 Квітня 2015 18:23
згадали про людей бо в жовтні вибори
Анонім Показати IP 30 Квітня 2015 19:38
Краще зовсім припиніть користуватися газом. Він же москальський!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus