USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Луцька молодь пройшла тренінг з першої домедичної допомоги

20 Липня 2023 20:57
Громадська організація «Молодіжний центр Волині» разом з медичним факультетом ВНУ імені Лесі Українки провели 7 та 14 липня тренінг Basic Life Support.

У сучасному світі, де небезпека може підстерігати нас у будь-який момент, навички першої домедичної допомоги є надзвичайно важливими. Незалежно від того, чи стикаєтеся ви з невеликими травмами вдома, чи потрапляєте в ситуацію, що потребує екстреної медичної допомоги на вулиці, знання ПДД можуть врятувати життя.

Тренінг Basic Life Support надав молоді необхідні навички та впевненість для реагування на непередбачувані ситуації та надання ефективної допомоги до прибуття фахівців.
Читати ще: «Маємо чудові можливості для розвитку молодих кадрів»: у луцькому виші обговорили перспективи медичної освіти

Тренери показали учасникам такі навички:

- оцінка ситуації та безпеки. Навчили швидко оцінювати ситуацію та здійснювати перші кроки для

безпеки постраждалого, а також власної безпеки;

- дихання та серцебиття. Ознайомили і дали практику з методами штучного дихання та серцево-легеневої реанімації, що може бути надважливо в разі зупинок серця;

- зупинка кровотечі. Інструктори навчили розпізнавати різні види кровотеч і застосовувати необхідні методи їх зупинки.
Провели цей курс Ярослав Андрійчук і Дарина Кривошеєва, які навчаються на медичному факультеті ВНУ імені Лесі Українки і є сертифікованими інструкторами.

Понад 30 молодих осіб отримали сертифікати, що засвідчують успішне проходження курсу.

Навчання було безоплатним та відбувалося за підтримки SMART Medical Aid Ukraine Charity.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus