USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Луцька стоматполіклініка отримала 3D-томограф за 1,3 млн

18 Серпня 2017 13:10
Відтепер, завдяки придбаному комп’ютерному томографу, який робить серію тривимірних знімків зубів, працівники Міської клінічної стоматологічної поліклініки зможуть точно діагностувати багато стоматологічних захворювань, обирати правильну методику лікування та проводити операції зі вживлення штучних імплантатів на високому рівні.

Презентація щойно введеного в експлуатацію комп’ютерного томографа відбулася 18 серпня за участю, зокрема, представників Луцької міської ради, за прийнятим рішенням якої й було виділено 1 мільйон 325 тисяч гривень на закупівлю апарата.

Головний лікар стоматологічної поліклініки Олександр Кобись розповів, що протягом близько 17 років поліклініка намагалася самотужки справлятися з наявними проблемами, але, коли постало питання необхідності закупівлі томографа, без допомоги міськради апарат навряд чи вдалося б придбати.

«Це не апарат широкого вжитку. Але у випадках, коли ми не зможемо справитися нашою технікою, ми направлятимемо пацієнта до нового комп’ютерного томографа, наприклад, у випадках імплантації, адже новий апарат може робити тривимірні проекції», – відзначив Олександр Кобись і додав, що міська стоматологічна поліклініка є першим комунальним лікувально-профілактичним закладом в Україні, де встановлено подібну техніку.
«Дійсно, бувають випадки, коли людині неможливо поставити точний діагноз, коли лікар хоче допомогти, але не знає, як це зробити, тому що не має можливостей. Ми повинні розуміти, наскільки важливо те, що цей унікальний апарат тепер є в нашій міській стоматологічній поліклініці», – сказав виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.
Він також підкреслив, що міськрада робить усе можливе, аби поліпшити якість надання медичних послуг у місті. Так, цьогоріч за міські кошти вдалося придбати УЗД-апарат для Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги та рентгенівську трубку ангіографічної установки для Луцької міської клінічної лікарні. Невдовзі ж планують придбати інкубатор для новонароджених.

Депутат, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, своєю чергою, підкреслив, що міська стоматологічна поліклініка досить конкурентоздатна, навіть порівняно з приватними медичними закладами.
«Наша поліклініка знана не тільки в Луцьку та області, а й у всій Україні високим рівнем якості медичних послуг, ставленням до роботи. Тож наший обов’язок – підтримувати ентузіазм лікарів, їхнє прагнення надавати якісні послуги та допомагати матеріально-технічним устаткуванням, медичним обладнанням», – зауважив Ігор Поліщук і висловив переконання, що в майбутньому Луцькрада всіляко допомагатиме закладу й надалі, наприклад у плані оновлення устаткування, «аби люди залишалися задоволеними якістю послуг і ставленням медпрацівників».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій - Стоматолог Показати IP 18 Серпня 2017 16:21
Молодець главврач розвів як котят :)))) А тепер розкажу вам цікаву історію. В цій з дозволу сказати "комуналній" а точініше приватній зубарні МАЙЖЕ НЕ ВИКОНУЄТЬСЯ безоплатних робіт.... як говорить главврач "через відсутність дотації та малі заробітки..." ось Ви виділили більше мільйона триста тисяч наших податків на прилад який В ПЕРШУ ЧЕРГУ СПРЯМОВАНИЙ ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ ОБСТЕЖЕННЯ ПЕРЕД ІМПЛАНТАЦІЄЮ.... а тепер про цікаве: - імплантація це послуга ЯКА НЕ НАДАЄТЬСЯ БЕЗОПЛАТНО вартість її в межах 200-300 умовних одиниць а якщо потрібна підсадка кістки то множте цю суму на два... Тобто як Ви зрозуміли цю послугу пересічний пенсіонер тим паче без дотації НЕ ЗМОЖЕ СОБІ ДОЗВОЛИТИ.... Другий момент в цьому закладі є з натяжкою 2ва спеціаліста які можуть закрутити ЯКІСНО імплант навіть якщо уявити, що вони на двох будуть крутити 16 імплантів в день :))) то відібють вони цей мільйон триста тисяч років через сім - десять ТО Ж НАВІЩО ВИ СПИТАЄТЕ ГЛАВРАЧ УТНУВ ТАКУ ШТУКУ.... ? Все дуже просто в наших ДЕРЖАВНИХ лікарів є приватні кабінетики куди вони можуть запрошувати пацієнтів на Імплантацію та ось біда МРТ прилад дорогий (доречі на ринку вартує 40000$ $) )і не кожен собі міг його купити ось і вирішили а давайте здоїмо наших платників податків..... а пенсіонери і далі хай ходять беззубі....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus