USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькій лікарні придбали «серце» ангіографа за 2,4 млн

25 Липня 2017 13:41
Через зношення рентгенівської трубки ангіографічна установка, яка рятує життя сотням лучан, могла повністю зупинити роботу. Аби уникнути цього, з міського бюджету профінансували придбання дороговартісної деталі, яку вже і встановили.

Про це стало відомо під час візиту радника міського голови Ігоря Поліщука в Луцьку міську клінічну лікарню.

Ангіограф працює у закладі з 2013 року, за цей час проведено більше 2500 інтервенційних втручань, більшість з яких – на судини серця. Робота установки вкрай важлива, адже надання допомоги в перші години після інфаркту міокарда дозволяє врятувати життя людині.
На початку року фахівці обстежили установку та зробили висновок, що рентгенівська трубка прослужить не більше, ніж півроку. Через тривалу зупинку чимало хворих залишилось би без допомоги, відтак, врегулювати сутуацю вирішила міська рада. Так, з міського бюджету було виділено 2 мільйони 409 тисяч гривень на закупівлю необхідної деталі.

Головний лікар Лариса Духневич подякувала міській владі за сприяння та зауважила, що за професійним рівнем в даній сфері Луцька міська клінічна лікарня поступається хіба рівнем матеріального забезпечення. Цю ситуацію, з її слів, частково має вирішити майбутня медична реформа.
Своєю чергою Ігор Поліщук зазначив, що попри господарські проблеми, нестачу медичного обладнання та забезпечення, кваліфікація та професіоналізм луцьких лікарів залишається на високому рівні. Та пообіцяв, що міська влада приділятиме й надалі максимум уваги потребам комунальних медичних закладів задля збереження життя та здоров’я лучан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Пп Показати IP 25 Липня 2017 14:05
А гроші за операції на цьому апараті куди йшли з 2013р. І далі куди будуть йти!!!!!????? Наприклад за ЄМРТ. 1500 грн приблизно в кожній лікарні беруть за одного пацієнта,скільки в день?місяць,рік?порахуйте скільки апаратів може заробити один ємрт,куди йдуть гроші за ці послуги???????
Патріот до Пп Показати IP 31 Липня 2017 22:46
Оце то золота трубка!ціною в три трьохкімнотні квартири!!!
Ммддааа.... Показати IP 25 Липня 2017 23:15
МРТ закордоеом коштує 100 євро. Причому, лікарі можуть його інтерпретувати, причому держава повертає напротязі 2 тижнів 80 % від суми.... а в Луцьку получили подарунок з Японії (це я про томограф) - а розшифрувати, що він показує ні одинлікар не модже - от така низька кваліфікація лікарів-хапуг
Лучанин до Ммддааа.... Показати IP 31 Липня 2017 22:49
А звідки наші луцькі лікарі мають знати японську мову?Її в Луцьку не навчають!
Павлюк Показати IP 26 Липня 2017 09:15
Я дуже дякую за моє врятоване життя. Здоров'я вам, Лікарі!
пацієнт Показати IP 26 Липня 2017 13:06
дякую Олександру Васильовичу і його колегам!!!! Здоров’я вам та вашим родинам!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus