USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцька «Волиняночка» перемогла на фестивалі в Польщі

1 Серпня 2016 23:27
Луцький ансамбль танцю "Волиняночка" переміг на міжнародному фольклорному фестивалі у Польщі.

Юним танцюристам із Луцька вдалося вибороти перемогу на традиційному Міжнародному конкурсі-фольклору в місті Зелена Гура (Любуське воєводство, Республіка Польща), що відбувався з 22 до 30 липня, - інформує Волинь 24.

Саме зразковому ансамблю народного танцю "Волиняночка" випала честь представляти Україну на цьому конкурсі. Але спершу колектив зумів пройти жорсткий відбір з-поміж 70-ти країн світу. До участі в конкурсі було допущено лише 8 колективів (Індонезія, Індія, Марокко, Словаччина, Болгарія, Україна, Польща, Чорногорія).

Волиняни мали непросте завдання: презентувати не лише народний танець, а й фольклорний спів, національну кухню, традиції та звичаї Поліського краю. А тому ретельно готувалися до поїздки в Польщу.

На сцену фестивалю "Волиняночка" вийшла із 45-хвилинною програмою.

Діти презентували волинські пісні, танці, звичаї - від зустрічі весни до Трійці (веснянки, гаївки, дитячі ігри та забави). І - вразили майстерністю не лише глядачів фестивалю, а й професійне журі.

Саме завдяки волинським дітям Україна здобула перше місце на Міжнародному фестивалі-конкурсі в м. Зелена Гура, обійшовши Словаччину та Болгарію. І виграла призовий фонд у розмірі 1,5 тисячі євро.

Довідково.

Нині у зразковому ансамблі танцю "Волиняночка" займається до трьох сотень дітей.

Засновником та незмінним керівником колективу є Олена Козачук.

Цьогоріч у червні "Волиняночка" відзначила 30-літній ювілей. І підтвердила статус гідною перемогою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанка Показати IP 2 Серпня 2016 02:10
Є чим пишатися Волині!Щирі вітання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus