USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцька міськрада просить суд призначити незалежну експертизу стану здоров’я Москвича

29 Квітня 2009 14:05
Прокуратура Луцька спрямувала до міськради подання про вжиття заходів до усунення причин і умов, що сприяли вчиненню злочину нібито депутатом ради від  ПРП Дмитром Москвичем. Це подання, особливо вимоги прокуратури, викликали обурення в обранців громади, - повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Текст подання прокуратури озвучив міський  голова Богдан Шиба. Як ідеться у документі, депутат, начебто «діючи шляхом обману, повідомив П. неправдиві відомості про те, що він нібито передав Ш. (посадовець мерії – «ВН») 3000 доларів США в якості хабара, що згідно з офіційним курсом НБУ еквівалентно 25200 гривень, за сприяння в узаконенні самовільного будівництва».
 
Прокуратура стверджує, що цим було підірвано авторитет Луцької міськради.
 
У поданні також ідеться: «В ході розслідування кримінальної справи встановлено, що однією з причин, які сприяли вчиненню вищевказаних злочинів, є недостатній контроль за діяльністю службових осіб Луцької міськради, а також формальний та необ ’єктивний підхід» при розгляді окремих питань.
 
Тож прокуратура вимагала вжити всіх заходів «для усунення недоліків, вказаних в поданні».
 
Однопартієць пана Москвича Олександр Мартинюк наголосив, що людину не можна вважати винною, допоки вину не встановив суд. Окрім того, він зазначив, що «формалізм» і «необ’єктивність» у роботі міськради – не доведені. Пан Мартинюк запропонував включити до порядку денного клопотання перед Апеляційним судом Волинської області про призначення незалежної медичної експертизи стану Дмитра Москвича. Адже донині медогляд здійснював лише лікар СІЗО, а результати огляду можуть бути необ’єктивні. За словами пана Мартинюка, стан здоров’я Москвича зараз кепський, тому, якщо незалежна медекспертиза це підтвердить, то він пропонує просити суд про заміну запобіжного заходу.
 
Мартинюка підтримав секретар міськради Анатолій Бірюков. Він запевнив, що відвідує засідання всіх депутатських комісій, і не бачив «формального та необ’єктивного підходу». Голова профільної депутатської комісії Анатолій Бубенщиков додав, що представників прокуратури вже рік запрошують на засідання комісії, але безрезультатно. Тому виникає питання, хто до роботи підходить формально. Окрім  того, пан Бубенщиков поцікавився, чому прокуратура не вказала цих «службових осіб».
 
Міський голова Богдан Шиба зазначив, що «розказувати, що ми – білі і пухнасті, а прокуратура винна, бо написала щось не так - неправильно».
 
Зрештою, депутати взяли до уваги подання прокуратури, щоправда, включивши запропоновані Олександром Мартинюком зміни про незалежну медичну експертизу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 29 Квітня 2009 14:17
Якщо садити Москвича за те що йому зліпила(саме ЗЛІПИЛА) прокуратура,тоді вже й садити треба 100% депутатів міськради + виконком + нач.управлінь + усіх в кого є автомобіль(для взяток). Якщо по закону то хай по закону, а якщо по заказу то звиняйте взавтра так прийняти можна кожного.
Консультант Показати IP 29 Квітня 2009 14:58
Дійсно приємно,що в момент ,коли товарищ,коллега та,навіть для багатьох, вічний оппонент,але в першу чергу людина, потрапляє в складні умови,біду,пастку спрацьовує елемент порядності,характеру,гідності,гордості,єдності та депутати та голова встають на захист елементарних порушених прав!!! Адже кожен в цьому житті може опинитися в таких самих ,або схожих, умовах і обставинах,та мабуть,так само прагнув би підтримки,довіри та розуміння колег і товарищів!!! Дійсно приємно! Так тримати,шановні депутати і Голова!
Руся Показати IP 30 Квітня 2009 17:00
"Анатолій Бірюков... запевнив, що відвідує засідання всіх депутатських комісій, і не бачив «формального та необ’єктивного підходу». Люди добрі, ви про що?!! Скільки можна на корупції їхати і корупцією поганяти??? Звісно, всі як один стали захищати честь мундира, бо йдеться ж не про одного Москвича, бо рильце в пушку в багатьох, якщо не в більшості!!! Куди йдемо, що робимо??? Замість зробити висновки... вони об"єднуються на підтримку. Це можливо тільки в Україні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus