USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцька школа розколюється навпіл. ФОТО

22 Серпня 2013 16:35
Проблеми з експлуатацією приміщення луцької ЗОШ №3 розпочалися від моменту здачі її в експлуатацію у 1985 році. Вона збудована на болотистій місцевості неподалік від річки Стир, в районі вулиці Набережної, інформує Вісник+К.
Проектанти допустили помилку, і не передбачили укріплення конструкції сваями. Отож, м’який ґрунт розпочав «грати» під школою. На прилеглій території час від часу утворювалися провалля, на самій будівлі з’являлися тріщини. Дійшло до того, що один з шкільних блоків почав відходити від іншої частини будівлі.
Між керівництвом школи та міської владою багато років тривала переписка. Якісь заходи здійснювали ситуативно. Цього року Луцький міський голова Микола Романюк нарешті зацікавився проблемою, адже навчальний заклад просто необхідно було рятувати.
Як розповів директор навчального закладу Віктор Савчук, нині тут тривають роботи з укріплення будівлі та прилеглої території.
Аби захистити фундамент від підмиву поверхневими водами, по периметру шкільної будівлі зробили відмостку. У місцях, де стіни вкрилися тріщинами, віконні перемички укріпили спеціальними залізними каркасами. Замінили 18 вікон, а також водопровід, який весь був у хомутах і часті прориви теж створювали тиск на фундамент, вода потрапляла у підвальні приміщення.
У повідомленні йдеться, що роботи у цій школі обійдуться міському бюджету у 640 тисяч гривень. Вони вже завершуються. З дня на день мають надійти результати комплексної експертизи приміщення уже після реалізації укріплюючих заходів. Як переконують фахівці, після таких робіт школа без проблем простоїть як мінімум 25-50 років.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus