USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцька влада відвідала «колективний пологовий відділ» підприємців

4 Вересня 2009 12:12
Сьогодні, 4 вересня, у департаменті підприємництва Луцької міської ради – День відкритих дверей. Відвідали установу, де фактично народжуються підприємці, міська влада та мас-медіа, –  інформує репортер «Волинських Новин».
 
Присутнім зробили коротеньку екскурсію по відділах департаменту підприємництва мерії. Першим показали відділ державного реєстру. «Треба паспорт, заповнити реєстраційну картку, заплатити 34 гривні і протягом 50-ти хвилин людина стає підприємцем. Тобто, це дуже нескладна і спрощена процедура», – розповіла начальник відділу реєстрації суб’єктів господарювання Алла Грабко.
 
Луцький міський голова Богдан Шиба одразу «охрестив» відділ «колективним пологовим». У місті Луцьку зареєстровано приблизно 6 тисяч юридичних осіб та 19 тисяч фізичних осіб, – сказала пані Грабко. Щомісяця тут відбувається 300 – 400 реєстраційних дій, дається відповідь на більше, ніж 1000 запитів щодо інформації, яка міститься у реєстрі.
 
З початком кризи стало менше реєструватися підприємців і, водночас, їх стало більше закриватися, – зауважила вона. Проте, це не зачепило юридичних осіб, реєстрація яких залишилася на попередньому рівні. Останні 2 – 3 місяці фіксується тенденція до збільшення реєстрації підприємців, – сказала начальник відділу. До речі, Алла Грабко отримала відзнаку  Прем’єр-міністра, як кращий реєстратор.
 
У 2008 році у дозвільному центрі було видано приблизно 2400 документів дозвільного характеру, за сім місяців 2009 року – вже понад 2000 документів, –  розповів заступник начальника дозвільного центру Олександр Ваврисевич.
 
Час отримання документів дозвільного характеру нині скоротився до п’яти робочих днів. Також щопонедіка тут засідає комісія з представників санстанції, пожежників, ДАІ, відділу розвитку підприємництва і здійснюється відповідні погодження, що дозволяє також зекономити час людей, –  розповів він. Окрім того, пан Ваврисевич зауважив, що дозвільний центр міськради став у 2009-му найкращим в області. Тут «знайшлася» й кращий адміністратор Волині Ірина Наумчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Напівпідприємець Показати IP 4 Вересня 2009 16:02
Да, зареєструватись дуже легко, а знятись майже не можливо. Хоча вини в цьому відділу підприємництва не має просто податкова все робить щоб цей процес тривав нескінченно довго.
Анонім Показати IP 4 Вересня 2009 17:30
зніматись тре колективно, то буде і результативно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus