USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцька земля буде переоцінена?

13 Червня 2009 11:20
Антикризовий комітет міста Луцька звернувся до компетентних структур щодо роз’яснення процедури коригування нормативно-грошової оцінки землі, – повідомляє 13 червня репортер «Волинських Новин».
 
Голова Волинської обласної громадської організації «Крок», член Антикризового комітету Луцька Ігор Алєксєєв зазначив, що зараз варто провести реальну грошову оцінку землі в обласному центрі Волині.
 
Натомість представник Луцького міського управління земельних ресурсів зазначила, що коригування нормативно-грошової оцінки землі у Луцьку здійснювалось наприкінці 2007 року спеціалістами Українського державного науково-дослідного інститут проектування міст «ДІПРОМІСТО». Вартість відповідних робіт тоді становила 300 тисяч гривень. Якщо аналогічні роботи профінансувати у цьому місяці, то «аби до грудня встигли».
 
Така відповідь пана Алєксєєва не задовольнила, адже він хотів «чітко почути» – скільки часу потрібно і скільки вартуватиме коригування оцінки землі. Ігор Алєксєєв зазначив: «Я не схильний вважати, що ціна 2008 року (на ринку землі Луцька – «ВН») така сама, як зараз... Та річ, яка коштувала 1000 гривень, зараз коштує 100 гривень, а де-юре 1000 гривен». Член Антикризового комітету вважає, що варто звернутися з запитом до проектного інституту для роз’яснення деталей проведення нормативно-грошової оцінки всієї луцької землі.
 
Виконавчий директор Волинської обласної асоціації захисту прав малого та середнього бізнесу «Бізнес Волинь» Ігор Дильов відзначив, що якщо для відповідних роз’яснень щодо оренди землі потрібно поїхати до Києва чи запросити звідти спеціалістів, то підприємці можуть посприяти. Такі пропозиції представник управління земельних ресурсів назвала раціональними.
 
Крім того, Антикризовий комітет вніс власні пропозиції щодо нових ставок оренди землі, які пропонується затвердити під час сесії Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus