USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Луцьке «Чистоліто 2020»: загальноміська толока – у розпалі. Фоторепортаж

13 Червня 2020 14:40
Сьогодні, 13 червня, містяни зібралися на 15 локаціях, аби спільно зробити Луцьк чистішим.

Така акція, ініційована Луцькою міською радою, проходить вже не вперше. Цьогоріч вона складається з декількох етапів. Першим з них було спільне прибирання річки Сапалаївка. 5 червня лучани облаштовували 3 локації, а сьогодні – цілих 15.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОЛОКА У ЛУЦЬКУ: БЕРЕГИ ЛЕГЕНДАРНОЇ РІЧКИ СТАЮТЬ ОХАЙНІШИМИ. ФОТОРЕПОРТАЖ

Люди різного віку: поодинці, сім’ями та компаніями, організаціями і спортивними гуртками – усього до півтисячі осіб – зібрали біля двадцяти вантажівок різного сміття.

Чорні пластикові мішки наповнені під зав’язку. Найбільше – пляшок з-під алкоголю. Вистачає, на жаль, і саморобних пристроїв для вживання наркотичних речовин. Це ще один аргумент на користь ініціативи зі встановлення системи відеоспостереження у парку.

Прибирання розпочалося одночасно на усіх локаціях об 11 годині. Однак, дуже багато людей зібралося ще раніше. Як пояснюють: аби встигнути більше зробити до спеки. Адже моментами умови прибирання нагадували прогулянку спекотними тропіками.

То ж на момент прибуття на ділянки журналістів Інформаційного агентства Волинські Новини, певна частина території вже була оглянута. Однак, сміття, як пожартував один із лучан, ще вистачає. Усе необхідне для роботи: рукавиці, сміттєві пакети, інструмент люди отримували на місці, то ж усе залежало лише від бажання допомогти рідному місту.

15 ділянок охопили ключові зони Луцька. Більша їх частина, так чи інакше, пов’язана з берегами річки Стир: від мосту в напрямку села Рованці, по вулиці Набережній та аж до оглядового майданчика на вулиці Гірній. Не обійшли увагою активісти й Теремнівські ставки, парк 900-річчя Луцька, мости та сквери, територію біля залізничної станції, маєток Габрієли Запольської у Прилуцькому.

Сподіваємося такі ініціативи будуть продовжуватися і надалі. Хочеться вірити, що до них буде долучатися щоразу більше людей, а от сміття – навпаки, ставатиме менше.

Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Читач Показати IP 13 Червня 2020 18:12
Поприбирали, вужів погонили по парку . Цікаво, чи є в Луцькому парку гадюки?
Луч до Читач Показати IP 13 Червня 2020 21:19
Так є
Народна прокуратура Показати IP 13 Червня 2020 21:54
Молодці !!!
Оскар Показати IP 14 Червня 2020 00:23
Прийшов на Теремнівські ставки. Луцькою міською радою там і не пахло. Трубку не брали по заявленому номеру. В результаті самі собі купили мішки і рукавички та пішли вигребли трохи сміття.
Анонім до Оскар Показати IP 15 Червня 2020 11:28
Молодці! А хто як не ми самі повинні проявляти позитивну ініціативу і втілювати її в життя!!!
Ігорик Показати IP 16 Червня 2020 23:59
... старайтеся заберати після себе сміття .Вернувшись на те саме місце - ви опинетесь в чистому місці в гармонії з природою.Це так просто .На вас чекатиме лагідна органічна прохолодна трава з квітами,музика вітру ,шелест листя.. ))) ... Тим, кому це не зрозуміло - приберіть з любов'ю за них,вони ще сплять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus