USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Кандидати в мери Луцька. Що про них відомо

23 Жовтня 2020 09:28
Ефективне керування містом потребує вміння брати на себе відповідальність за складні рішення, вміння бачити в перспективі, як ухвалені рішення відгукнуться у майбутньому, це вміння бачити стратегічно, вміння будувати, а не руйнувати, вміння грамотно і раціонально розпоряджатися ресурсами. Саме тому, обираючи людину, яка буде керманичем міста, варто проаналізувати здобутки і досягнення кожного кандидата.

Уже 25 жовтня жителі обласного центру обиратимуть Луцького міського голову з-поміж 11 кандидатів. Серед них – досвідчені політики і люди, які в цій справі зовсім новачки. До слова, згідно з результатами опитуванням, яке проводиться на сайті Інформаційного агентства Волинські Новини, лідером є Ігор Поліщук: за нього проголосували 45 % читачів, які взяли участь в голосуванні. Він також є явним фаворитом електоральних уподобань лучан, згідно з результатами соціологічних досліджень, які ще на старті виборчої кампанії прогнозували йому перемогу. Рейтинг цього кандидата наразі упевнено утримує першу позицію.
Разом з тим, напередодні дня виборів варто пригадати, хто є хто з кандидатів. Адже для того, щоб свідомо обрати очільника міста, треба розібратися, хто з кандидатів має досвід та потенціал успішного управління, а хто має «скелети у шафі».

Бондарук Роман, 41 рік, директор ТзОВ «Волинська обласна друкарня», партія «Слуга Народу».


Колишній депутат Луцької міської ради від «Батьківщини». У 2001 році працював завідувачем гуртожитку КП «Промбуд-6». У 2006-2007 роках був заступником директора цього підприємства, з 2007 до 2010 року – головою правління. Цю посаду отримав завдяки рейдерському захопленню підприємства. Згодом довів КП «Промбуд-6» до банкрутства, взявши перед тим мільйонний кредит під заставу заселеного гуртожитку.

Детальніше: Про «піратів» XXI століття, або Хто мітить в крісло голови міста Луцька

Причетний до банкрутства «Західінкомбанку»: разом з партнерами взяв кредит на десятки мільйонів гривень і не повернув позичене. У результаті вкладники не змогли отримати свої кошти.

Читайте також: Афера на 30 млн: як кандидат в мери Луцька Роман Бондарук обібрав вкладників «Західінкомбанку»

Очолював Раду голів ОСББ Луцька – організацію, створену в співпраці з головою Асоціації ОСББ «Лучани» Юлією Сабатюк, де під прикриттям викачував з ОСББ міста гроші. Був виключений зі складу міськвиконкому. Причетний до захоплення приміщення міської ради, яке тепер продається як комерційна нерухомість за 190 тисяч доларів.

Читати ще: Як кандидат в мери Луцька від «Слуги Народу» рейдерськи відібрав у лучан приміщення за 190 тисяч доларів

Глазунов Дмитро, 46 років, голова благодійного фонду «Рідна Волинь».
У 1995-1997 роках працював учителем в луцькій школі №9. У 1997-2004 роках працював у Службі безпеки України, звідки звільнився.

До Революції Гідності Глазунов був активним членом Партії регіонів, навіть сподівався зробити політичну кар’єру. Одночасно очолював Благодійний фонд «Рідна Волинь». Що там трапилося, і донині достеменно нікому невідомо. Відомо лише те, що члени родини Бориса Клімчука публічно заявили через місцеві ЗМІ, що не мають і не хочуть мати жодного стосунку до фонду, і переконливо просили не зловживати використанням в ньому імені покійного Бориса Клімчука.

Читати ще: Чому не зацвіла «харизма» самовисуванця в мери Луцька Дмитра Глазунова?

Після звільнення з СБУ (з невідомих причин) заснував громадську організацію «Волинська обласна лікарняна каса», де й досі працює. Неодноразово відмовлявся звітувати про діяльність своєї організації. Посаду виконавчого директора в ГО обіймає сестра Дмитра – Катерина Глазунова. Молодій «благодійниці» на свою скромну зарплату в 2014 році вдалося придбати автомобіль Volvo ХС90, ринкова вартість якого складає щонайменше $22 тис. Сам благодійник донедавна їздив автомобілем Opel Vectra, придбавши його у 2007 році, а наступного року йому вдалося цілком погасити позику на цю покупку. Нині він користується автомобілем представницького класу Porsche Cayenne, ринкова вартість якого, залежно від робочого об’єму двигуна, складає від $70 тис. до $106 тис.

Свого часу Дмитро Глазунов називав соціальний експеримент «Відчуйте життя в темряві», який відбувся у Луцьку за участю представників міської ради, бродячим цирком. А щоб очорнити конкурентів, не полінувався і замовив друк 25 тисяч листівок із замовною інформацією.

Грисюк Віктор, 34 роки, підприємець, «Еко партія Берези».
Наразі – голова Волинської обласної організації «Еко партія Берези». А у 2012 році він був уповноваженою особою від партії Наталії Королевської «Україна – вперед!» від луцького округу (згідно з даними руху ЧЕСНО).

У 2010-2015 роках був помічником депутата Луцької міської ради VI скликання Анатолія Пархом’юка.

Балотувався до Луцької міської та Волинської обласної рад у 2010 і 2006 роках від УРП «Собор», але не пройшов.

З 2016 року – голова правління ГО «Принцип», член правління ГО «Спілка «Громадські ініціативи України», віце-президент ВОГО «Луцький джазовий клуб», член Асоціації професійних політичних консультантів.

Засновник і власник луцького джаз-клубу «Цитра», організатор джазових фестивалів ART JAZZ та JAZZ BEZ. Крім джаз-клубу, керує підприємством «Ботомодо» (займається комп’ютерним програмуванням), засновник «ВР ФЕСТ» (діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування).

Мартиросян Артур, 37 років, адвокат, «Аграрна партія України».
У 2002-2004 роках працював юрисконсультом у юридичній фірмі «Віталіна», з липня 2004 до січня 2005 року був секретарем судових засідань у Луцькому міськрайонному суді, з січня до липня 2005 року був помічником судді. З серпня 2005 до листопада 2007 року був помічником в адвокатській компанії «Конфідент».

З 2004 року працює викладачем: до 2012 року – у Волинському національному університеті імені Лесі Українки, з 2013 до 2019-го – у Рівненському інституті Київського університету права НАН України, з вересня 2019 року – у ЛІРОЛ Університету «Україна».

У травні 2008 року отримав свідоцтво адвоката. Серед його клієнтів – колишній скандальний керівник Волинської митниці Віктор Кривіцький, начальник митного пункту пропуску «Ягодин» Олександр Оникійчук.

Одна з обіцянок Артура Мартиросяна – розпустити муніципальну варту. Ймовірно, за нею стоїть особиста образа на муніципалів, яким адвокат свого часу програв суд: йому виписали штраф за паркування в недозволеному місці.

Мельник Євген, 64 роки, підприємець, партія «Сила і Честь».
Колишній народний депутат (у 2012-2014 роках) від партії ВО «Свобода». Згідно з даними сайту «Слово і Діло», отримавши мандат нардепа, не виконав 17 з 20 своїх обіцянок. У 2014 році вдруге балотувався до Верховної Ради від «Свободи», але не пройшов.

Кілька разів балотувався на посаду Луцького міського голови, але не отримав достатньої кількості голосів.

За фахом – стоматолог. Працював у ратнівській, нововолинській та луцькій стоматполіклініках.

У 1988 році очолив підприємство «Укртрансзахід» (діяльність – вантажний автотранспорт), де працює донині. Є засновником підприємств «Технос», «Володимир екобуд» (лісопильне та стругальне виробництво), «Тропос Україна».

Моклиця Юрій, 38 років, актор-аматор, ексзаступник Луцького міського голови, партія «Європейська Солідарність».
За спеціальністю – викладач географії. У 2007-2011 роках працював начальником відділу туризму міської ради (міським головою на той час був Богдан Шиба), однак туристичним Луцьк так і не зробив.

Вдруге до міської ради потрапив за протекцією нардепа від Луцька Ігоря Лапіна, чиїм помічником був (на платній основі). Працював заступником Луцького міського голови.

Відомо, що його діяльність завдала місту збитків. Він координував роботу управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, відділи екології, молоді, фізичної культури і спорту, служби у справах дітей. Не зміг врегулювати конфлікт навколо ФСТ «Спартак». Посприяв, аби кошти за розчищення русла річки Стир надійшли знайомому підприємцеві.

Читати ще: У мери Луцька від ЄС йде кандидат, чия непрофесійність завдала місту збитків

Був членом громадської організації «Центр розвитку урядування», яка недовго пропрацювала. У 2019 році балотувався в нардепи від «Європейської Солідарності», але не набрав потрібної кількості голосів.

З 2019 року працює помічником керівника ТОВ «Спецпроект-Стандарт», що спеціалізується на наданні в оренду й експлуатацію власного, орендованого нерухомого майна. Підприємство «Спецпроект-Стандарт» є в переліку засновників ТОВ «Фірма «Бріс», де ще одним засновником є кандидат в депутати Луцької міської та Волинської обласної рад від партії ЄС Артем Запотоцький.

Надточій Алла, 41 рік, заступниця директора ТзОВ «Контент менеджмент груп», депутатка Луцької міської ради, партія «Громадянський рух «Свідомі».
З 1999 року працювала на посаді економістки відділу збуту «Волтекс». З 2003 до 2006 року – на такій же посаді у «Прем’єр-Стиль». У 2006-2008 роках працювала менеджеркою з регіонального розвитку в банку «Дельта», у 2008-2009 роках – заступницею керуючого відділення у ВТБ Банку, з 2014 до 2017 року була фізичною особою-підприємцем.

У 2015 році обрана депутаткою Луцької міської ради від партії «Самопоміч». З 2017 до 2019 року працювала юрисконсультом обласної організації «Самопомочі».

У 2019 році вступила до громадянського руху «Свідомі». Того ж таки 2019 року припинила працювати на обласну організацію «Самопомочі» та отримала посаду заступниці директора ТзОВ «Контент Менеджмент Груп», власником якого є співзасновник руху «Свідомі» Тарас Шкітер.

Поліщук Ігор, 32 роки, радник Луцького міського голови, депутат Луцької міської ради, партія «ЗА Майбутнє».
З 2010 до 2011 року працював помічником адвоката. З 2012 року був головним юрисконсультом Благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» (нині Фонд «Тільки разом»), працював юристом громадської приймальні народного депутата України Ігоря Палиці.

Двічі обирався депутатом Луцької міської ради: у 2013 та 2015 роках.

З 6 липня 2017 року працює на посаді радника Луцького міського голови.

Ініціював залучення представників бізнесу до впорядкування зелених зон міста та Центрального парку.

Читати ще: Ігор Поліщук: «Участь бізнесу в реконструкції Центрального парку – приклад любові до рідного Луцька»*

Опікується питаннями освітніх та культурних закладів, проблемами житлово-комунальної сфери.

Читайте також: Ігор Поліщук: «Після введення Е-квитка ніхто не говорить, що в місті треба підвищити оплату за проїзд»*

Серед пріоритетів – модернізація комунальних мереж та реконструкція очисних споруд, створення зелених зон та скверів, оновлення тролейбусного парку, сучасна реконструкція міського простору, комплексний ремонт прибудинкових територій, розвиток житлово-комунальної сфери, освітніх, медичних та культурних закладів, розбудова спортивної інфраструктури.

Читати ще: Програма кандидата на посаду Луцького міського голови Ігоря Поліщука*

Федік Микола, 33 роки, підприємець, депутат Луцької міської ради, ВО «Свобода».
У партії ВО «Свобода» з 2007 року. На місцевих виборах 2010 року балотувався до Волинської обласної ради. На тих же виборах був заступником керівника обласного виборчого штабу з роботи із членами комісій та спостерігачами.

У студентські роки (в 2008 році) почав працювати юристом у Волинській обласній організації ВО «Свобода». Окрім того, Микола Федік три роки працював на посаді юрисконсульта Волинської обласної інфекційної лікарні. Свого часу здійснював юридичне забезпечення діяльності народного депутата Анатолія Вітіва.

12 січня 2014 року балотувався на проміжних виборах до Луцької міськради в мажоритарному виборчому окрузі №5, однак тоді перемогу здобула Ірина Констанкевич. У жовтні 2015 року обраний депутатом Луцької міської ради VII скликання від Луцької міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

З 2016 року зареєстрований як фізична особа-підприємець (діяльність у сфері права).

Чебелюк Ірина, 37 років, заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради, ВО «Батьківщина».
У 2015 році увійшла до складу міського виконавчого комітету за квотою «Батьківщини», а в серпні 2019-го стала заступницею Луцького міського голови.

З березня 2002 до січня 2003 року працювала педагогом-організатором із роботи з учнівською молоддю в Луцькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №13. З січня 2003 до жовтня 2007 року – секретарем-керівником у ТзОВ «Луцьк-Східний».

З листопада 2007 до липня 2017 року працювала на посадах керівника кур’єрського відділу, юриста у ТзОВ «Марк-Медіа». З грудня 2015 до грудня 2016 року – помічником адвоката Василюка І. М.

У 2014-2016 роках була присяжною в Луцькому міськрайонному суді.

Шиба Богдан, 58 років, директор ДП «Волиньстандартметрологія», самовисуванець.
З 1995 до 2002 року працював головою Турійської районної державної адміністрації, у 2005-2006 роках – першим заступником голови Волинської ОДА.

У 2006 році обраний на посаду Луцького міського голови з мінімальною перевагою. У 2010-му балотувався вдруге, проте отримав лише 10% підтримки.

Змінював партії, як рукавички. З 1999 до 2002 року був головою Національної ради Демократичної партії України, мав членство у партії «Наша Україна». У 2010-2015 роках був депутатом міської ради, обраним за списком партії «За Україну». У 2012-му вступив до партії «Фронт змін», у 2013-му – до ВО «Батьківщина», вийшов з партії зі скандалом у 2014 році.

Читайте також: Чому Богданові Шибі не варто боротися за крісло мера?

Загнав бюджет Луцька у величезні борги: 50 мільйонів банківського кредиту, понад 20 мільйонів гривень – лізинг за автобуси «Богдан».

Читати ще: «Лізинг від Богдана». Як Богдан Шиба загнав Луцьк у боргову яму

Місто ще кілька років ці борги мусило виплачувати. Так і не добудував міст через залізничні колії, не впорядкував міську територію. Свого часу його звинувачували у отриманні грошей за внесення питань на сесію.

Читати ще: Мільйони невиконаних обіцянок та відкати. Як господарював у Луцьку Богдан Шиба
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
777 Показати IP 23 Жовтня 2020 10:49
Выборы выборы.
777 до 777 Показати IP 23 Жовтня 2020 14:55
кандидаты.....
Їван з Гнідави Показати IP 23 Жовтня 2020 11:12
Не той тепер Миргород, Хорол-річка не та !
887788 Показати IP 23 Жовтня 2020 11:21
ну хтож нормальний ? за кого голосувати?
Луцьк до 887788 Показати IP 23 Жовтня 2020 17:57
А що не видно скільки всього зроблено у Луцьку за останні роки: парк Лесі Українки, парк 990річчя Луцька, двори у багатоповерхівках, фасади садочків, шкіл, поліклінік, фонтан у центрі, який стояв 15 -20 років, накінець розпочато питання старого ринку....і.т.д
1234 Показати IP 23 Жовтня 2020 13:34
Дякую за статтю. Їм місто не можна довіряти.
1234 до 1234 Показати IP 27 Жовтня 2020 00:48
А що скажеш проти Алли Надточій і Федика? Чи тобі аби виділитись коментарем? Прочитав одну статтю і вже робиш висновки? Як однобоко
Вітольд Показати IP 23 Жовтня 2020 14:22
А дійсно, це збіковисько
честний мер Показати IP 24 Жовтня 2020 05:29
вас не задовбало це все,обіцянки і все інше?пошліть всі партії і голосуйте за мене,сам по собі і за людей!
Школяр Показати IP 24 Жовтня 2020 22:02
Всі добродії,меценати... Уявіть навіть готові вносити власну грошову заставу, щоб працювати на благо громад...мова особливо про місцевих депутатів,які рвуться на роботу без ЗАРПЛАТИ, на громадських засадах і за покликом совісті,бо болить їм за своє місто...Люди,не будьте вівцями!!!
Тато Васі Показати IP 25 Жовтня 2020 09:20
Головне щоб не Шиба ,бо місто ставатиме гавнішим і ще гавнішим.
До Васі до Тато Васі Показати IP 27 Жовтня 2020 00:45
Бондарук і Береза будуть гірше, тому не перебільшуй
Луцьк Показати IP 25 Жовтня 2020 18:51
Бережи Боже Луцьк від шиби. Найбільше бажання щоб це непорозуміння щезло з міста назавжди, щоб ніколи і нічого про нього не було чути.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus