USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьке училище заявило про себе в Європі

4 Травня 2018 23:09
На початку 2018 року в Луцькому вищому професійному училищі будівництва та архітектури відбулася презентація електрозварювального обладнання, що його придбав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Пройшло кілька місяців і вже є неабиякі результати — учень закладу Іван Войтович зайняв перше місце у конкурсі молодих зварників, повідомили у прес-службі Фонду.

22-ий Міжнародний конкурс молодих зварників «Золотий кубок Лінде» відбувся в місті Фрідек-Містек (Чехія). Конкурс проводився у 5-ти номінаціях (ручне дугове зварювання, механізоване зварювання плавким електродом, зварювання неплавким електродом, газове зварювання, ручне зварювання на зварювальному тренажері). У конкурсі брали участь представники Чехії, Словаччини, Німеччини та України.

Команда України, сформована Товариством Зварників України, складалася з шести учасників – учнів професійно-технічних навчальних закладів Івано-Франківська, Луцька, Дніпра, Кременчука.

Учень Луцького ВПУ будівництва та архітектури Іван Войтович представляв Україну в номінації ручне зварювання на зварювальному тренажері. За якісне виконання зварного шва та за найбільшу кількість набраних балів Іван посів перше місце у своїй номінації та був нагороджений Дипломом та зварювальним апаратом EWM Pico 160 cel puls.
Це не перша перемога Івана у професійному конкурсі. У Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності «WorldSkills Ukraine 2017» серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, молодих кваліфікованих робітників і фахівців у віці від 18 до 22 років у міжнародному форматі у номінації зварювальні роботи Іван посів також І місце.

Варто зауважити, що Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» підтримує училище тривалий час. Студенти ВПУ неодноразово були стипендіатами Фонду. У рамках програми «Підтримка обдарованої молоді» вони змогли втілити свої ідеї у життя. Стипендіатка Фонду Ольга Філюк та команда, яку дівчина зуміла згуртувати навколо себе (одногрупники Давид Артемук, Вікторія Король), розмалювали палати Волинської обласної дитячої лікарні. Казкові герої ожили на стінах палат хірургічного, онкогематологічного відділень та в холі консультативної поліклініки. Також талановиті студентки розмалювали реабілітаційне відділення Маневицької центральної районної лікарні.

Два роки тому Фонд придбав для навчального закладу деревообробні верстати, вартість яких 114 тис. грн. А в кінці 2017 року адміністрація училища звернулася у Фонд з проханням зміцнити навчальну базу для електрозварників. В результаті за кошти Фонду було придбано зварювальний інвертор, напівавтомат, плазморіз на загальну суму 57 тис. грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus